Italia. Român, cercetat pentru că a primit ilegal Venit de cetățenie. Actele depuse erau false

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

La finalul unei investigații efectuate, de carabinierii stației Bassano Romano, împreună cu carabinierii din Viterbo, au fost denunțate trei persoane. Cei trei sunt acuzați că au primit, ilegal, timp de 18 luni, Venit de cetățenie. Astfel statul italian a fost fraudat cu suma de 35.000 de euro

Ancheta desfășurată de carabinierii stației Bassano Romano și carabinierii din Viterbo a scos la iveală faptul că un bărbat de origine română, unul de origine tunisiană și unul de origine albaneză au primit venituri de cetățenie, declarând în mod fals certificate de reședință în Italia, scrie viterbonews24.it.

De fapt, cei trei bărbați de origine străină au depus certificate false pentru a îndeplini cerințele necesare pentru obținerea de venituri de cetățenie. "Primeau Venitul de cetățenie fără a avea dreptul. Au fost denunțați și indemnizația a fost blocată. Carabinierii din cadrul stației Bassano Romano și carabinierii din Viterbo, după o anchetă minuțioasă, au descoperit că cei trei au reușit în mod ilegal să obțină beneficiul, suma totală a încasărilor fiind de peste 35 de euro. Persoanele au fost denunțate și venitul blocat”, se arată într-un comunicat al carabinierilor.

Reamintim că, recent, alți doi români, stabiliți în Italia, au încasat ilegal 12.000 de euro de la statul italian. Cei doi soți primeau Venit de Cetățenie, deși erau angajați. Ancheta carabinierilor a stabilit că suma totală a beneficiului oferit de la bugetul de stat și încasată de cei doi conaționali este de aproximativ 12.000 euro, potrivit publicației Tuscia Web. În urma unor verificări, agenții secției din Marta au observat că, deși soțul era angajat în domeniul agricol și soția era funcționară, cuplul primea în mod ilegal venitul de cetățenie din partea statului italian. Cercetările efectuate au arătat că aceștia au completat cererile pentru obținerea beneficiului, dar nu au specificat faptul că sunt angajați, prejudiciind astfel statul italian.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel