Italia. Rețea de SCLAVIE coordonată de trei români. "Patronii" au fost arestați și amendați cu 160.000 de euro - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Trei români au fost arestați în Italia, fiind acuzați de exploatare și intermediere ilicită a forței de muncă. Cei trei coordonau o adevărată rețea de sclavie modernă. 

Trei români, cu vârste de 24, 26 și 50 de ani, au fost arestați în Italia. Ei coordonau o adevărată rețea de sclavie modernă. Polițiștii au descoperit că aceștia recrutau muncitori, unii dintre ei minori, din zone sărace ale României, pentru munca de colectare, reasamblare și revânzare a paleților din lemn folosiți în agricultură.

Ancheta a durat patru luni

 

Potrivit publicației Prima Monza, carabinierii din Brescia au acționat, după o anchetă care a durat aproape 4 luni de zile. Cei trei români au fost arestați pe un teren agricol ocupat ilegal în zona industrială din Usmate Velate, acolo desfășurau fără nicio formă legală activitatea de colectare, asamblare, recuperare și revânzare a paleților din lemn folosiți în agricultură.

Cei trei "patroni" recrutau adulți, dar și minori, proveniți din regiuni sărace ale României, cărora le promiteau salarii bune și condiții decente de muncă. În urma controalelor, oamenii legii au găsit 13 muncitori români, dintre care 4 minori, care erau cazați în condiții greu de imaginat. Aceștia erau obligați de șefii rețelei să lucreze 12-13 ore pe zi, în condiții mizerabile, fără nicio zi liberă, iar plata primită era derizorie. Mai mult, cine se revolta era amenințat cu bătaia.

Doi dintre muncitori au mers la carabinieri

 

Ancheta autorităților a început după ce doi muncitori români s-au săturat de tratamentele îndurate și au mers la poliție unde au povestit tot ce se întâmplă. Cei doi se aflau de luni de zile la muncă, însă au fugit de pe câmpul respectiv în iulie 2020. O lună mai târziu, la sfatul unui compatriot, s-au prezentat la secția carabinierilor din Piazza Brusato, Brescia.

În urma cercetărilor, cei trei români au fost amendați cu 163.650 euro, iar întreaga zonă unde aceștia își desfășurau activitatea ilegală a fost închisă.

Cei trei au fost duși la închisoarea din Monza și vor trebui să răspundă în fața unei Curți de judecată pentru infracțiunea de intermediere ilegală și exploatare a forței de muncă.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel