Italia. Referendum pentru eliminarea Reddito di cittadinanza: „Este toxic! Veniturile din cetățenie au făcut sărăcia cronică“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Liderul formațiunii Italia Viva a anunțat că pe 15 iunie va începe o strângere de semnături pentru eliminarea venitului de cetățenie. Andrea Delmastro Delle Vedove, deputat al partidului Fratelli d'Italia susține de asemena demersul: „Este toxic! Veniturile din cetățenie au făcut sărăcia cronică“.

Din 15 iunie, Italia Viva va colecta semnături pentru eliminarea venitului de cetățenie. După ani de polemici din partea lui Matteo Renzi, care din vara anului trecut a început o adevărată cruciadă împotriva măsurii, partidul său trece la fapte și încearcă să joace cartea referendumului.

Cu un an în urmă, de fapt, liderul Italia Viva a anunțat un referendum - apoi a relansat de mai multe ori în timpul reuniunilor sale de vară - dar nu a existat nicio urmare, într-adevăr: nu numai că nu a lansat niciodată o campanie pentru a semna întrebarea de referendum, dar inițiativa simbolică de pe site-ul Italia Viva a fost un eșec.

Italia. Referendum pentru eliminarea Reddito di cittadinanza

 

Într-o postare pe Facebook în care anunță o inițiativă a partidului său, Renzi a anunțat: "Vrem să abolim venitul de cetățenie și, așa cum prevede legea, din 15 iunie va începe oficial strângerea de semnături. Dar, mai presus de toate, dorim să schimbăm regulile în muncă pentru tineri".

Președintele partidului, Ettore Rosato, a confirmat apoi știrea. Deputatul renascentist a scris pe rețelele sale de socializare: "Din 15 iunie vom începe colectarea semnăturilor pentru eliminarea venitului de cetățenie. Instrument greșit, totul trebuie rescris', a subliniat vicepreședintele Camerei: 'Suntem la paradoxul că cheltuim mulți bani, dar există oameni săraci fără ajutor, șomeri fără oferte de muncă, companii fără muncitori, mai multă muncă la negru. Avem nevoie de mai mulți bani pentru a lupta împotriva sărăciei, de resurse direct către companiile care angajează, de mai mulți bani în plicul de salariu pentru cei care muncesc".

„Este toxic! Veniturile din cetățenie au făcut sărăcia cronică“

 

Și Andrea Delmastro Delle Vedove, deputat al partidului Fratelli d'Italia susține de asemena demersul: „Este toxic! Veniturile din cetățenie au făcut sărăcia cronică“. El explică într-un interviu acordat Fanpage.it că "venitul de cetățenie a cronicizat sărăcia, a intoxicat și a descurajat lumea muncii". Italia este "o națiune manufacturieră și pentru a avea o bogăție socială răspândită trebuie să aibă muncă", își amintește Delmastro, așa că acei bani ar fi trebuit să fie investiți "pe segmentul fiscal". El îi răspunde apoi lui Conte: "Nu acceptăm lecții de la cei care i-au înfometat pe italieni în timpul pandemiei, dacă vorbești despre ajutorarea celor aflați în dificultate, mai bine taci".

Venitul de cetățenie a revenit cu putere în centrul dezbaterii publice, mai ales din cauza dificultăților reclamate de întreprinzători de a găsi forță de muncă, care sunt puse pe seama acestui sprijin, dar și pentru că Italia Viva tocmai a lansat o colectă de semnături pentru abrogarea acestuia. Printre cei mai mari opozanți ai măsurii se numără Fratelli d'Italia, care a cerut eliminarea acesteia încă de când a fost adoptată de primul guvern Conte. Andrea Delmastro Delle Vedove, deputat al partidului condus de Giorgia Meloni, a explicat într-un interviu acordat Fanpage.it toate problemele legate de venitul de cetățenie, răspunzând astfel Mișcării 5 Stele și liderului acesteia.

„Am susținut de la început, iar acum datele ne dau dreptate, că venitul de cetățenie este metadona de stat aplicată politicilor active de muncă. A cronicizat sărăcia, a intoxicat și a descurajat lumea muncii. Acest lucru este evident din munca sezonieră. Încă din vara trecută, companiile care activează în domeniul turismului ne spuneau că, indiferent de oferta pe care o oferă, cu greu pot găsi lucrători“, afirmă Andrea Delmastro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel