Italia. Peste 150.000 de euro amendă pentru un român cu o afacere inedită: închiria mașini pentru infractori

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

A cumpărat mașini pentru a le livra infractorilor. Un român din Italia s-a ales cu o amendă de peste 150.000 de euro! Bărbatul de 57 de ani, de origine română, avea autovehicule înmatriculate pe numele său și le punea la dispoziția diferitelor bande de infractori de pe teritoriul Italiei

Cumpăra mașini pe care le preda unor bande de infractori: totuși, un bărbat de 57 de ani, de origine română, a fost descoperit și denunțat de carabinierii din Civitanova (Marche): amenda pentru el s-a dovedit a fi foarte mare.


Ancheta a început cu un Fiat Stilo suspect

 

Ancheta poliției a început în mai 2022. Într-o seară, carabinierii au interceptat un Fiat Stilo legat de mai multe spargeri de locuințe. După o urmărire, mașina a ajuns să coboare pe o pantă. Ocupanții au fugit, în timp ce militarii au găsit mai multe obiecte de furt. Stilo-ul era înmatriculat pe numele unui român de 57 de ani care deținea o firmă de vânzări auto și alte 258 de mașini.

Dar ancheta a arătat că cifra de afaceri a companiei era zero, iar persoana fizică, datorită Legii Dini, nu a plătit niciodată impozit către PRI. Nu numai atât, dar toate mașinile pe numele său fuseseră folosite de diverse bande criminale din Italia. Aceleași mașini au reușit să eludeze nu mai puțin de 1.871 de stații de taxare pe autostradă, pentru o evaziune fiscală de 84.495 de euro.

Amenda de peste 150.000 de euro pentru un român din Italia

 


După clarificarea faptelor, toate mașinile înmatriculate pe numele bărbatului de 57 de ani au fost anulate, iar codul fiscal și numărul de TVA al acestuia nu au mai putut fi folosite pentru a face achiziții și vânzări. Bărbatul a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de eroare provocată prin înșelăciune asupra altor persoane, fals ideologic și înșelăciune. Amenda pe care va trebui să o plătească este de peste 150.000 de euro.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel