Italia. Patru români, arestați în cadrul operațiunii „Stridii și șampanie”. Bărbații au sustras bunuri de peste 100 mii euro - VIDEO

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia roman arestat rimini
Italia roman arestat rimini

Sâmbătă, 10 aprilie 2021, echipa mobilă a  poliției Vercelli a desfășurat o operațiune care a vizat dezmembrarea unei asociații criminale, compusă din 4 bărbați români. Infractorii se ocupau de jafuri din depozitele comerciale, situate în  zona Vercelli. Operațiunea numită „Stridii și șampanie” s-a desfășurat în urma unei investigații detaliate, coordonate de Parchetul din Vercelli.  

Trei dintre cei patru membri ai asociație criminale, dedicate furturilor agravate din depozitelor agroalimentare din întreaga zonă a Piemontului, au fost prinși la domiciliile lor din Torino. Cel de-al patrulea bărbat reușise, inițial, să scape de arest. Agenții de poliție de la secția Vercelli au început căutările, după ce au primit informația că bărbatul ar intenționa să fugă din Italia. Într-adevăr, acesta a fost prins la bariera Rondissone (TO), pe autostrada A4, după ce autoutilitara sa a fost blocată la cabina de taxare.

Ancheta, desfășurată prin cercetări meticuloase și interceptări telefonice, a făcut posibilă destructurarea unei bande de infractori, care a sustras, din depozitele agroalimentare, bunuri în valoare de peste 100 de mii de euro. În urma anchetei care a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea din Vercelli, Poliția Națională a pus în executare patru ordine de închisoare împotriva a patru bărbați români, acuzați de furt și tentativă de furt în detrimentul depozitelor de produse agroalimentare în toată zona Piemontului, scrie amilano.it.

 

Au furat zeci de sticle de băuturi alcoolice fine, în valoare de  25.000 de euro 

 

Ancheta a început la sfârșitul lunii octombrie 2020, după ce a fost raportat un jaf dintr-un depozit de produse alimentare, situat în Vercelli, de unde au fost furate zeci de sticle de băuturi alcoolice fine, în valoare de aproximativ 25.000 de euro.  Din analiza filmărilor de supraveghere video, s-a constatat că hoții erau patru bărbați, care au ajuns în Vercelli cu o autoutilitară. După plăcuța de înmatriculare s-a stabilit că automobilul fusese furat cu câteva zile mai înainte din Torino. Astfel, forțele de ordine au reușit să-l identifice pe unul dintre cei patru hoți. Acesta era un cetățean român în vârstă de 44 de ani care locuia la Torino, fără cazier judiciar.

În primele zile ale lunii decembrie 2020, cei patru hoți, dintre care trei la momentul respectiv încă neidentificați, au mai dat o spargere la o altă companie din Vercelli, de unde au sustras doisprezece paleți de produse de pește, în valoare comercială de aproximativ 50.000 de euro.  Anchetatorii au mai constatat că, înainte de a da loviturile, cei patru verificau geografia locurilor pentru a studia toate detaliile. Mai mult, cei patru foloseau telefoanele, comunicând între ei prin sonerii care acționau ca un semnal. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel