Italia. O româncă și fiul ei au stors 10.000 de euro de la un bărbat cu probleme psihice: „Un chipeș ca tine fără soție? Îți fac eu rost!"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă de 66 de ani și fiul ei, de 40 sunt cercetați pentru că au estorcat 10.000 de euro de la un bărbat de 55 de ani din Italia, căruia i-au promis că îi vor aduce o soție din România, dacă se va ocupa el de toate cheltuielile aducerii și le va da și acestora o sumă generoasă de bani.

„Ești atât de chipeș, cum se face că nu ai o soție? Pentru câțiva bănuți, dacă vrei, ți-o găsesc eu". Cu această promisiune falsă, o femeie, de origine română, a reușit să obțină aproape 10.000 de euro de la un bărbat de 55 de ani din Modena, care nu bănuia nimic și care suferea de ani de zile de tulburări psihice.

Românca în vârstă de 66 de ani, împreună cu fiul ei de 40 de ani, au ajuns să fie judecați sub acuzația de înșelare a unei persoane incapabile. Ieri, în instanță a fost audiată mărturia victimei, care a confirmat plângerea făcută după ce și-a "golit" contul bancar în speranța de a se întâlni cu mireasa promisă și de a se căsători.

Italia. O româncă și fiul ei au stors 10.000 de euro de la un bărbat

 

Faptele invocate de anchetatori datează din februarie 2017. Potrivit acuzațiilor, bărbatul a fost abordat de inculpat în timp ce ieșea dintr-o instituție de boli mintale. "Un bărbat chipeș ca tine fără soție? Pentru 100 de euro, îți fac eu rost!". Femeia de 66 de ani îi arătase victimei și o fotografie a presupusei sale viitoare soții, cu care urma să se căsătorească în schimbul unor sume de bani.

"Ca să o aduci din România în Italia, însă, ai nevoie de bani", insistase inculpata. În timp, ea reușise să-l determine pe nefericit să îi dea suma mare de bani, în speranța, care s-a dovedit a fi nefondată, că o va întâlni pe femeia cu care avea să se căsătorească mai târziu.

O rudă a victimei, sora acesteia, care a depus imediat plângere, a fost cea care și-a dat seama ce se întâmplă. De fapt, femeia aflase de retragerile ciudate și lipsurile din contul fratelui ei, care era urmărit din cauza unor probleme de sănătate mintală. În proces a mai fost acuzat și fiul femeii, care a fost acuzat că a încasat un cec semnat de victimă în numele mamei sale.

Vezi și: Italia - Operațiunea Transilvania. Zeci de românce reținute pentru escrocherii de milioane de euro: "Te iubesc, sunt nebună după tine"

 

Tot în Italia fost destructurată, recent, o organizație criminală complexă, înzestrată cu o structură piramidală, compusă în întregime din cetățeni români. Este vorba despre o escrocherie de proporții în Regio Calabria. Victimele erau doar persoane în vârstă, ademenite de tinere românce. Victimelor li s-a administrat o doză aproape letală de valium, provocând și două atacuri de cord în zilele următoare. 

În special, gruparea infracțională, condusă de doi soți originari din Bistrița-Năsăud (România), s-ar fi folosit de femei tinere care, special instruite și acționând individual, după ce își selectau cu grijă potențialele victime, în general bărbați în vârstă între 70 și 90 de ani, prin intermediul unor circumvenții recurente, le determina să plătească sume mari și continue de bani, de până la o mie de euro pe tranzacție, sume care erau fie transferate de către victimă direct în mâinile escrocului, fie remise liderilor bandei din România.

Abordarea inițială a victimei, de obicei sub pretextul vânzării unor obiecte de mică valoare, precum brichete și batiste, era urmată de faza de "racolare", în care tinerele, profitând de singurătatea și vulnerabilitatea victimelor, se declarau îndrăgostite de acestea și aveau nevoie de bani, invocând, în cele mai multe cazuri, probleme de sănătate fictive ale lor sau ale familiilor lor care locuiau, în special, în spațiul european.

În cursul investigațiilor, au apărut, de asemenea, elemente semnificative de amenințare care au caracterizat multe dintre cererile de bani, care în unele cazuri s-au transformat în extorcare de fonduri atunci când victima, realizând spirala în care a căzut, a decis să nu plătească noi sume, pentru a fi șantajată cu intimidarea de a dezvălui relația clandestină membrilor familiei sau eventualului soț sau soție dacă plățile încetau.

Citește mai multe despre acest caz AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel