Italia. O bucătăreasă româncă ar putea plăti 50.000 de euro unei colege, pentru că nu a ajutat-o să se ridice după ce a căzut, la muncă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

'Omisiunea de a-și ajuta un coleg, 50.000 de euro daune'. Cu asta se confruntă Cristina B, o româncă de 51 de ani, angajată ca bucătăreasă la Spitalului Maria Cecilia din Cotignola. Uneia dintre colegele sale i s-a făcut rău într-o zi și s-a prăbușit pe podeaua bucătăriei. Acum, românca, ar putea fi obligată să-i achite daune morale pentru că a plecat din bucătărie fără să o ajute.

50.000 de euro. Aceasta este solicitarea care a ajuns pe masa procurorului pentru un incident care a avut loc pe 9 mai 2018 în bucătăria clinicii Cotignola Maria Cecilia Hospital. Atunci, într-o zi normală de lucru, dintr-o dată, unul dintre ajutorii de bucătar se simte rău și se prăbușește pe podea, cerând ajutor.

La locul de muncă se afla Cristina B., o femeie de 51 de ani, de origine română, rezidentă în Faenza, care se ocupa de bucătărie în acel moment și care a ajuns să fie judecată pentru fugă de la locul accidentului.

Potrivit rechizitoriului, românca de 51 de ani a ignorat cererea de ajutor venită din partea ajutorului de bucătar aflat în suferință și a plecat, fără să se îngrijoreze. În acel moment a intervenit un alt coleg care, informat de româncă, a alertat 118. Raportul medicului care l-a examinat pe ajutorul de bucătar vorbește de un prognostic de 15 zile cu "sindrom situațional de spondilită anchilozantă paroxism dureros anchilozant, reacție la stresul de la locul de muncă și policontuzii cu entorsă de coloană cervicală", potrivit Il Resto del Carlino.

O româncă ar putea plăti 50.000 de euro unei colege, pentru că nu a ajutat-o să se ridice după ce a căzut, la muncă

 

Pe scurt, accidentul cu fugă de la locul faptei ar fi provocat daune pentru care procurorul adjunct onorific Marianna Piccoli a cerut ieri, în cadrul unei audieri în fața judecătorului monocratic Tommaso Paone de la Tribunalul din Ravenna, plata unei amenzi de 2.000 de euro de către femeia de 51 de ani. Pentru ea, avocatul care o reprezintă pe  victimă, a solicitat plata a 50 de mii de euro drept daune-interese, precum și 20 de mii de euro drept daune provizorii.

Pe de altă parte, avocatul Giorgio Guerra, care o apără pe româncă și avocatul Lorenzo Marangoni, care apără grupul Gvm din care face parte Spitalul Maria Cecilia din Cotignola, au cerut achitarea pentru că fapta nu există, sau, în subsidiar, pentru că nu constituie o infracțiune, sau pentru că este deosebit de firavă. În acest moment, după posibilele audieri programate pentru jumătatea lunii mai, se așteaptă sentința judecătorului.

În special, în timpul audierii de ieri, avocatul femeii de 51 de ani și avocatul clinicii au exclus legătura de cauzalitate între neacordarea de asistență și ceea ce a fost menționat în raportul medicului. În acest sens, în timpul procesului a fost audiat și un consultant tehnic, medic legist, pentru a exclude daunele cauzate de o eventuală întârziere a salvării.

Victima, invidiată de colege că era scutită să facă unele lucruri, din cauza bolii

 

În special, avocații au subliniat că lipsa de asistență nu are nicio legătură cu patologia de care suferea bucătarul asistent. Printre altele, apărarea inculpatei a explicat că era mai potrivit ca un alt coleg să îi acorde asistență ajutorului de bucătar în acel moment  în locul Cristinei B., deoarece cele două femei nu erau în relații bune de muncă și chiar în dimineața incidentului a existat o neînțelegere minoră.

Avocatul victimei a avut un punct de vedere complet diferit, povestind cum patologia de care suferă clienta sa, care are un handicap de 50%, o determină să ia medicamente care provoacă exacerbări ce o obligă să încetinească ritmul, dar și să lipsească de la serviciu. Acest lucru ar fi creat un disconfort în rândul colegilor care ar fi privit-o în mod discriminatoriu. Cu ocazia incidentului din 9 mai 2018, în special, românca, în loc să o salveze pe femeie,  ar fi ignorat-o, crezând că glumește, ba chiar ar fi luat-o în derâdere. Și abia după câteva minute a alertat un alt coleg care a intervenit. De aici și procesul pentru fugă de la locul accidentului, care se va judeca la mijlocul lunii mai.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel