Italia NU mai are NEVOIE de muncitorii ROMÂNI: „Undă verde pentru sosirea a 18.000 de lucrători sezonieri non-UE”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Coldiretti (Confederația Națională a Fermierilor din Italia)  anunță că a găsit  rezolvare a problemei recoltei din toamna lui 2020. Cum muncitorii est-europeni, în secial români, care veneau an de an pentru recoltă, s-au redus semnificativ din pricina restricțiilor de Covid, italienii au găsit o soluție în afara spațiului european.

„Undă verde pentru intrarea a 18 mii de lucrători sezonieri din afara UE, cu depunerea cererilor online care pot fi trimise până la 31 decembrie, folosind sistemul disponibil pe site-ul Ministerului de Interne”. Asta a anunțat Coldiretti printr-un comunicat de presă, subliniind modul în care cești muncitori non-europeni vor combate lipsa lucrătorilor sezonieri din agricultură, îngreunată de restricțiile la frontieră și de carantină.

„Măsura este importantă pentru muncile de toamnă din mediul rural, cu activități de recoltare în plină desfășurare și multe companii care riscă să piardă recolta de struguri și fructe", subliniază Coldiretti. An de an, pentru aceste munci, mii de români și alți sezonieri est-europeni ajungeau în Italia, unde după ce munceau în agricultură, plecau înapoi spre țările de origine. 

Acum, restricțiile de coronavirus și carantina impusă multor state europene afectează direct sectorul agricol din Italia.

Citește și: Italia pune România pe „LISTA D“. Carantină, RESTRICȚII și REGULI noi pentru români (DOCUMENT)

Pentru confederație, această intervenție necesară trebuie să fie însoțită, totuși, de „măsuri care să faciliteze accesul la muncă al italienilor, cum ar fi introducerea de vouchere simplificate care să le permită beneficiarilor de protecție socială, studenților și pensionarilor italieni să desfășoare o muncă în mediul rural la un moment dat unde mulți muncitori sunt concediați și cele mai slabe secțiuni ale populației sunt în dificultate”, informează agrofoodtoday.it.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel