Italia: Muncitor român, mort pe șantier. Vasile a fost strivit de un utilaj greu: „Este un masacru fără sfârșit“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Român, accident de muncă mortal pe un șantier de construcții din Bodio Lomnago (Varese).  Bărbatul avea de 51 de ani. El  fost strivit de un utilaj greu, în timp ce lucra la construcția unui centru polivalent.

Muncitorul lucra pe șantierul noului centru multifuncțional. Accidentul a fost provocat de un camion greu folosit pentru turnarea betonului. Evenimentul tragic s-a petrecut marți, 14 decembrie, în jurul orei 15.00, pe șantierul din zona "Rogorella", unde se construiește baza sportivă multifuncțională municipală.

Victima a fost un muncitor de 51 de ani, Vasile A., de origine română, care a fost strivit sub un dispozitiv mecanic, o așa-numită "betopompă" folosită pentru a turna beton. Potrivit unei reconstituiri preliminare, în timpul turnării betonului, s-a produs o defecțiune bruscă în urma căreia betopompa, plutind pe marginea drumului, s-a strecurat în săpătură, acoperind muncitorul care nu a mai avut scăpare, lovit de brațul greu.  Pompierii l-au eliberat pe muncitorul prins, dar fără să-l poată salva: traumatismele erau prea grave. 

Muncitor român, mort pe șantier. „Este un masacru fără sfârșit“

 

Camionul greu a rămas în echilibru pe marginea drumului de deasupra (așa cum se vede în fotografii), iar capătul - pe unde iese betonul - s-a izbit de un cofraj mare de lemn folosit pentru armare. Bărbatul lucra pentru o firmă subcontractoare: contractanții sunt două societăți din provincia Messina.

O a doua persoană a fost rănită în accident, un bărbat în vârstă de 55 de ani, muncitor pe șantier, care a suferit o luxație de umăr și o fractură de nas și a fost transportat ulterior la spitalul din Cittiglio.

Mărturia sa este examinată de carabinierii care au sosit la fața locului, împreună cu serviciile de salvare și pompierii. Pompierii sunt responsabili de securizarea vehiculului mecanic implicat și a zonei înconjurătoare, folosind o macara mobilă, o macara modulară și o mașină de pompieri.

Stefano Rizzi (Secretar General Fillea CGIL Varese), Roberta Tolomeo (Secretariatul CGIL Varese), Ivano Ventimiglia (Departamentul Sanatate si Siguranta Mediului CGIL Varese) au dat o declarație cu privire la tragedia de pe șantier. „Este un masacru fără sfârșit. Este al treilea accident mortal în provincia Varese de la începutul anului, în toată Italia erau 1.017 la sfârșitul lunii octombrie. Nu putem continua cu acest tragic bilanț”, potrivit Il Giorno.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel