Italia. Misterul dispariției Andreei se adâncește tot mai mult: Urme de sânge, găsite lângă ultimul loc unde a fost văzută românca

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Misterul dispariției Andreeei Rabciuc se adâncește. Ultimele ore ale româncei, de 27 de ani, care a dispărut din Jesi (Ancona) rămân sub semnul întrebării. Urme de sânge, găsite în rulotă, 4 telefoane mobile, în curs de investigare, și o tânără dispărută de 5 săptămâni.

Continuă cercetările în cazul dispariției Andreei Rabciuc, campioana româncă de tir din Jesi (Ancona), în vârstă de 27 de ani, a cărei locație a fost pierdută din 12 martie. Patru smartphone-uri sunt cercetate de anchetatori. Aceștia caută elemente utile pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu tânăra.

Dintre aceste telefoane mobile, două îi aparțin lui Simone Gresti, iubitul fetei și singura persoană cercetată, unul îi aparține  Andreei și celălalt unei terțe persoane. În interiorul dispozitivelor se află câteva înregistrări video, care o arată pe Andreea cu puțin timp înainte de dispariție, precum și mesajele pe care Andreea și prietenii ei le-au schimbat în timpul petrecerii de la ferma situată între cătunul Moie di Maiolati Spontini și Montecarotto (Ancona). 

În noaptea de 11 spre 12 martie, Andreea și prietenii ei Francesco, Simone și Aurora au organizat o mică petrecere în rulota parcată pe proprietate. A fost o seară cel puțin agitată, punctată de certuri continue cu iubitul ei, Simone, care este singura persoană din registrul suspecților de răpire.

Urme de sânge în rulotă

 

În ultimele zile, carabinierii de la Ris au scotocit toată zona de unde se spune că ar fi dispărut Andreea. Câinii polițiști au găsit niște urme pe o bucată de pământ din spatele cabanei. Și nu numai atât. Sosesc primele răspunsuri despre investigațiile din interiorul rulotei. Anchetatorii au folosit luminol și se pare că au găsit câteva urme de sânge.

Acum trebuie așteptate rezultatele analizelor pentru a înțelege dacă acestea pot fi legate de fata de 27 de ani dispărută. Același lucru se va face și cu jacheta pătată de sânge confiscată de la Simone Gresti, deși avocatul acestuia a confirmat că sângele este al lui: "L-au bătut în fața unui club privat și s-a ales cu o rană pe față. Sângele găsit pe geacă nu este al Andreei".

Ce s-a întâmplat în dimineața dispariției româncei?

 


Ce s-a întâmplat cu Andreea? Potrivit 'La Repubblica', anchetatorii sunt convinși că fata nu ar fi putut părăsi singură zona rurală. Deși era ora 7 dimineața, dacă ar fi mers pe drum, cineva ar fi văzut-o mergând. De aceea, este probabil ca o persoană să o fi luat-o. Dar cine? Un răspuns ar putea veni de la telefoanele mobile pe care carabinierii le cercetează. 

Proprietarul cabanei, Francesco, a relatat însă că tânăra a mers (cel puțin inițial) spre Jesi. Seara nu fusese deloc plăcută pentru ea. Simone "a tratat-o destul de rău", a declarat un prieten al cuplului, prezent la petrecere, pentru 'Pomeriggio Cinque'. Pe scurt, între cei doi "a avut loc o ceartă", iar iubitul i-ar fi adresat "injurii destul de grele". În cea mai mare parte a timpului, fata suferea în tăcere, nu-l asculta. Și noi la fel, la un moment dat ne-am cam săturat". Când s-a făcut târziu, potrivit proprietarului casei, Simone a luat telefonul mobil al tinerei de 27 de ani și a refuzat să i-l dea înapoi.

În acel moment, Andreea a decis să se ridice și să plece, singură, pe jos și fără telefonul mobil. "Aurora a încercat să se ducă după ea", a mai spus Francesco, dar tânăra de 27 de ani "le-a spus tuturor să se ducă naibii și a plecat". Unde? "Am văzut-o luând-o pe drumul spre Jesi". Dar ar fi nevoie de cel puțin o oră pentru a ajunge în oraș pe jos.  În orice caz, de atunci nu mai există nici o urmă de Andreea. Cât despre logodnicul ei, "a mai stat puțin cu mine", apoi "a plecat cu Aurora". Cât timp trecuse de la dispariția Andreei? "Cred că o jumătate de oră, o oră, nu știu exact". 

Un medium intervine în căutarea Andreei

 


În această dimineață, avocatul Emanuele Giuliani și consultantul desemnat de apărare, Andrea Ariola, au vizitat casa. Tocmai în această zonă se concentrează căutarea fetei, după cum confirmă însuși Ariola: "Până în prezent, căutăm încă o fată în viață", comentează el. "În mod clar, căutările noastre se desfășoară la 360 de grade. Din păcate, vântul ne-a împiedicat să ridicăm dronele, care ar putea detecta anomalii în sol sau urme ale fetei."

Ariola însuși a ținut să clarifice rolul mediumului, o resursă pusă la dispoziție de propria sa agenție de investigații: "Mediumul este o resursă utilă pe care am folosit-o deja în trecut cu rezultate bune. Ea este doar un element în cercetare, dar nu suntem singurii care o folosesc. Alte agenții, de asemenea la nivel internațional, folosesc mediile în situații similare. Potrivit acesteia, fata s-ar afla în zonă (Vallesina) în apropierea unor curenți, probabil un pârâu sau un râu".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel