Italia: Magistratul care îl anchetează pe Salvini, amenințat cu moartea

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Magistratul italian care a lansat o anchetă împotriva ministrului italian de interne Matteo Salvini pentru sechestrare de persoane, în cazul migranţilor blocaţi pe nava Diciotti, a primit ameninţări cu moartea, au relatat miercuri media italiene citate de AFP. 

Luigi Patronaggio, procuror la parchetul din Agrigente, în Sicilia, care a lansat la finele lui august ancheta împotriva ministrului de interne, a primit un plic care conţinea un glonte de armă de război şi mesajul "Te avem în vizor, gunoi ce eşti", alături de simbolul Gladio, organizaţie paramilitară italiană activă în timpul Războiului Rece. 

Procurorul îl bănuieşte pe Salvini de "sechestrare de persoane, arestări ilegale şi abuz de putere" pentru reţinerea timp de mai multe zile a circa 140 de migranţi la bordul navei Diciotti. 

Dosarul a fost deja remis parchetului din Palermo, capitala siciliană, care are competenţa de a se pronunţa cu privire la eventuale delicte comise de un ministru aflat în exerciţiul funcţiunii. 

De asemenea vicepremier şi lider al partidului de extremă dreapta Liga, Salvini s-a evidenţiat printr-o politică dură împotriva imigraţiei ilegale, el acuzând ultimele guverne de la Roma că au permis în ultimii ani 'invazia' a 700.000 de migranţi ilegali în Italia. 

Potrivit agenţiei EFE, într-o postare apărută miercuri pe Facebook, Salvini a pus pe seama migranţilor răspândirea tuberculozei în Italia, după ce un migrant bolnav de tuberculoză a fugit dintr-o tabără de refugiaţi. 'Din nefericire, tuberculoza se va extinde. Italienii plătesc costurile sociale şi sanitare ale anilor de dezastru şi de invazie fără reguli şi fără control', a mai scris el în acea postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel