Italia, lockdown în weekend. Experții italieni îi cer lui Mario Draghi măsuri DRASTICE: închidere totală la final de săptămână

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Comitetul Tehnico Științific (CTS) de la nivelul guvernului italian îi cere premierului Mario Draghi să modifice decretul pe care l-a promulgat în urmă cu doar câteva zile. Experții care fac parte din CTS spun că este nevoie de o închidere totală(lockdown) în weekend, pentru a limita răspândirea virusului și a noilor variante, pentru că rata de infectare este una prea mare și există riscul ca Italia să retrăiască momentele dificile de la începutul pandemiei, de anul trecut. 

Vă prezentăm mai jos cererile oficiale formulate de Comitetul Tehnico Științific din Italia și care acum se află pe masa premierului Mario Draghi:

-Consolidați măsurile restrictive din zonele galbene, impuneți închiderile de weekend(lockdown) așa cum s-au desfășurat în timpul sărbătorilor de Crăciun;

-În zonele roșii impuneți restricții maxime pentru a minimiza circulația persoanelor în zonele cu cea mai mare contagiune și pentru a favoriza urmărirea contactelor

Printre cereri se numără și aceea de a extinde campania de vaccinare astfel încât vaccinul să ajungă la cât mai multe persoane, în cel mai scurt timp posibil și de a îmbunătăți secvențierea virusului pentru a identifica răspândirea noilor variante cât mai curând posibil.

În documentul trimis guvernului, experții reafirmă necesitatea de a reduce rata de infectare în toată Italia și, prin urmare, consideră esențială înăsprirea măsurilor prevăzute în acest moment pentru fiecare dintre zonele de risc: galbenă, portocalie și roșie, relatează Corriere

Italia, lockdown în weekend. Vă prezentăm măsurile în vigoare în acest moment care s-ar putea înăspri

Decretul ar fi trebuit să fie valabil și pentru perioada de Paște, însă așa cum StiriDiaspora anunța AICI, guvernul a cerut 15 zile de analiză, pentru a vedea dacă se impun noi măsuri. Zonele roșii vor fi cele mai afectate de restricții.  

Conform decretului inițial, intrat în vigoare pe 6 marte, în acest moment nu este permisă deplasarea dintr-o regiune în alta până pe 27 martie, chiar dacă destinația se află în zona galbenă. În ceea ce privește vizitele la alte case decât cele de reședință, în zona galbenă acestea sunt permise doar dacă se află în aceeași regiuni, dar întotdeauna pentru maximum două persoane (cu excepția copiilor sub 14 ani și a persoanelor cu dizabilități), o dată pe zi și în perioada legală în care deplasările sunt permise, care rămâne de la 22:00 până la 5:00.

În ceea ce privește sălile de sport și piscinele, acestea rămân închise. Contactul și sporturile de echipă sunt interzise. Activitatea motorie individuală și în aer liber este permisă, dar având în vedere creșterea numărului de infecții, experții italieni spun că este încă devreme să se meargă mai departe cu relaxarea restricțiilor din acest sector. Închiderea instalațiilor de schi este de asemenea menționată: stațiunile vor rămâne închise până pe 6 aprilie, chiar și în zona galbenă.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel