Italia. Lista COMPLETĂ a regulilor după 18 mai. Schimbare importantă cu declarația pe propria răspundere (autocertificazione)

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din Italia se pregătesc să emită un nou decret care să cuprindă măsurile ce vor intra în vigoare după 18 mai. Printre acestea se numără obligativitatea declarației în cazul deplasării în altă regiune, precum și interzicerea adunărilor publice. Citește prevederile complete propuse în noul decret pregătit de guvern. Acestea pot suferi modificări până în momentul adoptării.  

De luni, 18 mai 2020, declarația pe proprie raspundere va fi necesară pentru călătoriile în afara regiunii de reședință. În regiunea de rezidență, nu va fi nevoie de justificare. Aceasta este una din măsurile prevăzute de guvernul italian în noul decret care va fi emis până duminică, scrie publicația Corriere della Sera. Ce cuprinde decretul pregătit de Guvern. 

Declarație pentru deplasarea în altă regiune

 

În regiunea în care locuiți nu va fi nevoie de hârtia justificativă, însă pentru a merge în altă rgiune va fi necesar să se justifice transferul care rămâne permis din trei motive: 'Motive de lucru, motive de urgență, motive de sănătate".

Interzicerea adunărilor publice

Interzicerea adunărilor rămâne în vigoare, atât pe stradă, dar chiar și în case, unde va fi necesar să se păstreze o distanță regulamentară. Dimensiunile standard vor fi stabilite pentru locuri publice, în timp ce în casele private ar trebui să existe interdicția organizării de petreceri sau evenimente în care nu este posibilă garantarea distanței.

Întâlniri cu prietenii

Pe lângă rude, îți vei putea vizita și prietenii. Nu va exista o limită a numărului de persoane pe care le veți putea întâlni, dar va trebui totuși să vă păstrați distanța și când nu puteți purta masca. O recomandare care va fi valabilă în special pentru copii.

Purtarea măștii, obligatorie în Italia

 

Masca va fi obligatorie în spațiile închise și în magazine. În unele cazuri - de exemplu, cumpărarea de mâncare - va fi obligatorie și purtarea de mănuși. Va rămâne recomandat în toate locurile deschise și aglomerate, cum ar fi străzile cu multe magazine. Totodată, se analizează impactul redeschiderii magazinelor din centrele comerciale. Vor fi intrări organizate și nu este exclus faptul să fie stabilite și ore diferite de deschidere și închidere.

Baruri și restaurante

Redeschiderea barurilor și restaurantelor va fi permisă numai acelor unități care respectă protocolul stabilit de guvern, după recomandări INAIL și ale comitetului tehnic științific.

Cei care au două case

Cei care dețin o a doua casă în proprietate, li se va permite să meargă, atât timp cât se află în regiunea de reședință. Pe de altă parte, interdicția de a merge la casele secundare din alte regiuni rămâne în vigoare, cu excepția motivelor de urgență legate de întreținere.

Sălile de fitness

Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, intenționează să redeschidă sălile de fitness pe 25 mai 2020, mai scrie sursa citată.

 (w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel