Italia. Lacrimi pentru Emilian, românul care a murit în timp de repara un acoperiș

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Lacrimi pentru Emilian, românul care a murit, după ce a căzut de înălțime. Bărbatul repara un acoperiș.
Italia. Lacrimi pentru Emilian, românul care a murit, după ce a căzut de înălțime. Bărbatul repara un acoperiș.

Un muncitor român care locuia în Verona, a căzut, săptămâna trecută, în gol, de la o înălțime de peste 10 metri. Victima, care a suferit un traumatism foarte grav la impactul cu solul, a fost reanimată de două ori la fața locului iar apoi a fost transferată la spital, unde a murit la terapie intensivă.

Inspectorii de muncă au declașat o anchetă cu privire la tragicul accident de muncă, care a avut loc vineri după-amiază în Colombare di Sirmione și în urma căruia a decedat Emilian Merlușcă, un muncitor român în vârstă de 54 de ani. Conform celor reconstituite de carabinieri, bărbatul de 54 de ani, angajat al unei firme din Volta Mantovana, a căzut de pe acoperișul unui bloc de locuințe din reședința Costa d'Oro din Sirmione în timp ce efectua un control.

Potrivit declaraților unui coleg, cauza căderii fatale ar fi o plăcă de plexiglas defectă. Cercetările declanșate de procuror, care ar putea aranja autopsia cadavrului în vârstă de 54 de ani, vor stabili dinamica tragediei și dacaă au fost respectate normele de siguranță la locul de muncă, în șantierul deschis pentru refacerea acoperișului clădirii Sirmione. 

Mediciii au făcut tot posibilul, însă muncitorul nu a supraviețuit

 

Starea muncitorului, angajat al unei societăți din Volta Mantovana, a părut imediat foarte gravă, iar salvatorii au fost nevoiți de două ori să îl resusciteze pe bărbatul de 54 de ani din Verona. În timpul căderii, românul a suferit mai multe fracturi și numeroase traumatisme.

Mai multe ambulanțe au sosit în via Verona, unde complexul rezidențial a fost scena unui nou accident de muncă grav care implică Brescia și provincia sa. După ce a fost stabilizat, muncitorul în vârstă de 54 de ani a fost urcat în ambulanța aeriană care l-a transportat de urgență la Spitalul Civil din Brescia.

Trupul bărbatului nu a fost încă restituit familiei sale.  "Toată administrația municipală și comunitatea este alături de familia lui Emilian Merlușcă, care a murit tragic în urma unui accident de muncă. Rămânem cu exemplul lui de persoană activă și atentă la cei dragi", a trasmis primarul Municipiului Verona. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel