Italia. Ischia plânge moartea lui Iulian, un român de 35 de ani. "Giulio nu mai este printre noi, inima lui a cedat"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Presa din Italia scrie despre moartea lui Iulian, un român de doar 35 de ani care și-a găsit sfârșitul, singur, pe insula italiană Ischia. 

Iulian, un om al străzii de origine română, care locuia pe insula Ischia, a decedat la vârstă de numai 35 de ani. Potrivit presei din Italia, românul era o persoană "invizibilă", fără adăpost, dormind pe străzi, pe plaje sau la Pio Monte della Misericordia.

Bărbatul a decedat marți seara, din cauza unei boli. Se simțea rău de dimineață, iar starea lui s-a agravat pe parcursul zilei. Ruben, cu care împărțea o cocioabă, a sunat la serviciul de urgență 118, dar când au ajuns, era în stop cardiac. Echipa de salvare a încercat timp de 40 de minute să îl resusciteze, dar din păcate fără succes.

"Inima lui a cedat"

 

Publicația Teleischia a relatat povestea lui Iulian în emisiunea "Borderline" acum un an, când a fost intervievat la "Cantina Zimbrilor", unde mergea să ia o masă caldă și să se refugieze. Iulian, originar din România, după mai multe încercări să se stabilească în Europa, a ajuns pe insula Ischia în căutarea unui loc de muncă. Din păcate, nu a putut găsit un post și a rămas fără un adăpost. A fost ajutat de voluntari care i-au oferit mâncare și haine de protecție, dar în cele din urmă a trebuit să petreacă nopțile în frig.

"Din păcate, Giulio nu mai este printre noi, inima lui a cedat", a spus Fausta Piccolo de la Mensa del Sorriso din Simeone. "Nu știu dacă viața este nedreaptă, dar știu sigur că această societate este nedreaptă și cei care ar trebui să ia responsabilitatea se spală pe mâini, fură, amână, se interesează, dar nu se schimbă nimic. Și suntem acum la patru morți din cauza lipsei de facilități și dormitoare pe această insulă. Noi, voluntarii, am făcut apel la instituții de ani de zile".

"Sper", a concluzionat el, "că în curând se vor putea face mai multe pentru a ajuta oameni ca Giulio pe insula Ischia. Mâine dimineață, la ora 11:00, la biserica San Domenico din Ischia va avea loc un serviciu funerar pentru Giulio, să participăm, chiar și cei care nu cred, va fi un moment de unire cu el. Părintele Maurizio, care va veni din Napoli, va fi și el acolo".

 

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel