Italia, în CARANTINĂ TOTALĂ din 15 noiembrie? Giuseppe Conte răspunde: „Vă spun clar!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Giuseppe Conte
Sursa foto: Facebook @Giuseppe Conte

Giuseppe Conte, premierul Italiei, a acordat un interviu publicației La Stampa în care a răspuns mai multor întrebări stringente pe care toți cetățenii din Italia le au pe buze în aceste clipe dificile.

Giuseppe Conte a acordat un interviu, telefonic, de la Palatul Chiggi, publicației La Stampa. Printre întrebările adresate de jurnalistul Massimo Giannini, potrivit site-ului oficial al Guvernului - governo.it, a fost și întrebarea care macină pe toată lumea: Urmează o CARANTINĂ NAȚIONALĂ din 15 noiembrie?

„Vă spun clar: lucrăm tocmai pentru a evita închiderea întregului teritoriu național. Monitorizăm constant tendința ratei de infectare, reactivitatea și capacitatea de răspuns a sistemului nostru de sănătate și, mai presus de toate, suntem siguri că vom vedea în curând efectele măsurilor restrictive deja adoptate. Este o situație în evoluție pe care o evaluăm cu cea mai mare atenție“.

O peninsulă împărțită în trei zone

 

După ce, în primul val, guvernul a decis interdicții stricte, dar clare și egale pentru toți și toată Italia a fost închisă, de data aceasta abordarea este diferită și închiderea pe regiuni a dus la dispute, blocaje teritoriale, o peninsulă împărțită în trei zone. Intervine deci întrebare:  Nu tocmai acest haos politic îi împinge pe italieni să lase garda jos?

„Suntem conștienți de faptul că printre cetățeni există incertitudine și nesiguranță cu privire la faza prin care trecem. Comunitatea se confruntă cu două tensiuni opuse: dorința de normalitate și nevoia de a lucra pe de o parte, teama de contagiune și virusul pe de altă parte. Acesta este motivul pentru care ascultăm cu atenție toate vocile care apar în țară și ne angajăm să pregătim cel mai bun răspuns posibil, încercând în același timp să evităm restricțiile inutile și să nu impunem, așa cum am explicat deja, restricții excesive asupra activităților economice compatibile cu „tendința infecțiilor”“, a mai răspuns acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel