Italia. Imaginile dezastrului după o furtună. Daune mari în agricultură

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
furtuna_italia
furtuna_italia

Luna august a fost nefastă pentru agricultura din Italia.  Zeci de furtuni au lovit toată luna ţara: tornade, furtuni și grindină de dimensiuni anomale care au devastat culturile agricole

 

Potrivit Asociaţiei Agricultorilor din Italia, multe companii au pierdut un an întreg de muncă în doar câteva momente. Furtuna de duminica din nordul ţării, au smuls acoperişuri copaci din rădăcini, a spart geamuri şi răsturnat  maşini. Mai mult, furtunile sunt însoţite de grindină de dimensiuni mari.

În acest sezon, grindina provoacă daune semnificative pentru toate culturile. Chiar şi plasele aşezate de fermieri nu pot proteja  vița de vie, copacii de kiwi, meri și peri. Toţi au fost devastate de furia naturii. Culturi  întregi de  legume, câmpuri de porumb și soia au fost distruse.

Ne confruntăm, spun reprezentanţii unei organizație agricole, cu consecințele evidente ale schimbărilor climatice și în Italia, unde evenimentele atmosferice extreme au devenit o normă. Furtunile se manifestă cu o frecvență mai mare, sunt violente,  precipitațiile sunt intense. Trecerea de la soare la furtună este rapidă, cu schimbări semnificative de temperatură. Toate acestea compromit culturile din câmpuri, provocând daune de peste 14 miliarde de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel