Italia. Guvernul pregătește un nou DECRET: Armata, scoasă pe străzi. AMENZI de 3.000 de euro pentru MASCĂ

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Giuseppe Conte
Sursa foto: Facebook @Giuseppe Conte

Guvernul italian pregătește un nou decret (DPCM), care ar aurma să intre în vigoare de miercuri, 7 octombrie. Armata va fi scoasă pe străzi și vor fi date sancțiuni între 400 - 3000 de euro pentru cei care sunt prinși fără mască. 

În noul Decret DPCM  pe care guvernul Conte se pregătește să îl lanseze miercuri, 7 octombrie, vor exista noi reguli privind  purtarea măștilor în aer liber, sau a dispunerii fanilor din arene sportive sau programul de deschidere a locurilor publice. Dar prevede și înăsprirea controalelor, pentru care armata va intra pe teren și creșterea cuantumului amenzilor și sancțiunilor pentru cei prinși pentru nerespectarea regulilor.

Mai mult, Executivul pregătește prevederi și dispoziții privind mini-blocaje teritoriale, pentru stoparea creșterii cazurilor de coronavirus, care chiar ieri a atins cifre care nu au mai fost văzute din aprilie în Italia: 2.844 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. În prezent, 55.566 sunt pozitive pentru coronavirus în toată Italia, dar majoritatea pacienților noi nu sunt spitalizați.

Creșterea alarmantă l-a determinat președintele Republicii, Sergio Mattarella, să vorbească: „Nu pot reduce la tăcere îngrijorarea pentru creșterea ritmului de contagiune pandemică și pentru victime pe care continuăm să le înregistrăm zi de zi”. 

1000 de persoane la evenimente în exterior, maximum 200 în interior

 

Din acest motiv, guvernul pregătește o înăsprire a regulilor de combatere a răspândirii coronaviruslui, în timp ce regiunile continuă să impună restricții locale: după Lazio, obligația de a purta o mască în aer liber este declanșată în Puglia și (în cazul întrunirilor) în Marche. Măsura a fost lansată și în orașele mici din Toscana și Sardinia. Dar ar putea fi extinsă în toată Italia prin noul DPCM de  miercuri, 7 octombrie.

Proiectul prevede, de asemenea, posibila închidere timpurie pentru locurile publice cu risc, cum ar fi pub-urile, barurile și restaurantele și, eventual, pentru frizerii și saloane, iar în zonele cu cea mai mare presiune cauzată de virus. Dpcm va confirma, de asemenea, limita de o mie de prezenți pentru evenimente în aer liber și 200 pentru cele în interior.

Ministerul de Interne va  autoriza prefecții să scoată armata pe străzi pentru ca adepții vieții de noapte să mențină controlul asupra păstrării măsurilor de distanțare. Astfel, în „cadrane teritoriale specifice și în anumite intervale de timp, în care riscul adunărilor este mai mare, vor primi sprijin din partea poliției locală „cu posibilul ajutor al personalului militar aparținând dispozitivului Drumuri sigure”, potrivit La Reppublica. „Regulile universale rămân trei: mască, distanță și igienă. Aici ne gândim la aceste pietre de temelie", a declarat ieri ministrul afacerilor regionale Francesco Boccia, potrivit Today.it.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel