Italia. Guvernul, la un pas de colaps. Ministrul Luigi Di Maio: "Această criză este inexplicabilă"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Membri ai guvernului italian atenţionează că, din cauza disputelor asupra utilizării fondurilor europene pentru redresare post-pandemie, coaliţia de centru-stânga condusă de premierul Giuseppe Conte se află la un pas de colaps, informează marţi dpa.

"Această criză guvernamentală este inexplicabilă. Nu doar pentru că suntem în mijlocul unei pandemii", a declarat marţi la postul public Rai 3 ministrul de externe italian Luigi Di Maio, politician al Mişcării 5 Stele, subliniind că este timpul să se ajungă la o înţelegere cu privire la pachetul de ajutor în valoare de zeci de miliarde de euro.

Conte a trimis luni membrilor coaliţiei o nouă propunere cu privire la utilizarea fondurilor de redresare.

O şedinţă de guvern în cadrul căreia să se discute despre planul de finanţare este programată pentru seara zilei de marţi, înainte ca acesta să fie trimis parlamentului şi Comisiei Europene.

 

Luigi Di Maio: "Această criză este inexplicabilă"



Potrivit informaţiilor din mass-media, propunerea vizează aproape 123 de miliarde de euro, dintre care 20 de miliarde ar urma să fie utilizate în sectorul de sănătate.

Timp de mai multe săptămâni, partidul de coaliţie Italia Viva, condus de fostul premier Matteo Renzi, a criticat planul de redresare al guvernului ca fiind inacceptabil şi a ameninţat că-şi va retrage miniştrii din guvern. Într-un interviu acordat marţi cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, Renzi şi-a reiterat ameninţarea de a-şi retrage partidul din coaliţia de guvernare. El a spus că propunerea iniţială prevedea prea multe subvenţii şi prea puţini bani pentru investiţii.

În prezent, guvernul Italiei este format din Partidul Democrat, Mişcarea 5 Stele şi partenerii din micile formaţiuni Italia Viva şi Liberi e Uguali (Liberi şi Egali). Alegeri parlamentare la termen sunt programate să aibă loc în Italia în 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel