Italia. Grevă generală în semn de protest faţă de măsurile Guvernului. "Împreună pentru dreptate"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Sectorul transporturilor din Italia este afectat astăzi de greva generală declanşată de Confederaţia Generală Italiană a Muncii (CGIL) şi de Uniunea Italiană a Muncii (UIL), în semn de protest faţă de politicile Guvernului Mario Draghi.

 

Italia este afectată joi de o greva generală, care vizează transporturile publice - urban, feroviar, aerian, maritim, precum şi alte servicii de stat şi private, inclusiv administraţia publică şi sectorul industrial, informează site-ul TGcom.it, preluată de Mediafax. Cu toate acestea, nu toate sectoarele de activitate participă la grevă.

Astfel, sectorul medical, învăţământul, care s-a aflat în grevă pe 10 decembrie, Poşta italiană şi serviciile de salubritate, funcționează normal și nu participă la grevă.

Sloganul grevei este "Împreună pentru dreptate" şi sunt programate mitinguri de protest în mai multe orașe din țară, printre care Roma, Milano, Bari, Cagliari şi Palermo.

În aceste condiții, transporturile publice urbane - autobuzele, tramvaiele şi trenurile de metrou - suspendă circulaţia în toate marile oraşe din Italia, cu excepţia oraşelor Veneţia şi Bari. Vor fi respectate intervale orare de garantare a serviciilor.

La Roma, transporturile publice sunt oprite în intervalul 8.30-17.00 şi 20.00-24.00, iar la Milano, greva este de la ora 8.45 la 15.00 şi de la 18.00 la 24.00. De asemenea, sunt afectate transporturile feroviar, aerian şi maritim, care însă vor respecta intervale orare stabilite, scrie Mediafax.

 

Sindicaliștii, nemulțumiți de proiectul de buget

 

Greva generală este organizată în semn de protest, față de noile măsuri ale guvernului italian. Mai exact, sindicatele sunt nemulţumite de proiectul de buget prezentat de Guvern.

"Chiar dacă apreciem eforturile şi angajamentele premierului Draghi şi ale Cabinetului său, proiectul de buget este considerat nesatisfăcător, din punct de vedere fiscal, al pensiilor, educaţiei, politicilor industriale, contracarării efectelor relocării, al contracarării situaţiei dificile de pe piaţa muncii, în special pentru tineri şi femei, din cauza neasigurării unui trai decent, mai ales în contextul resurselor disponibile în prezent, care ar fi permis o distribuire mai eficientă a avuţiei, pentru reducerea inegalităţilor şi pentru a genera o dezvoltare echilibrată", anunţă sindicatele CGIL şi UIL, conform unui comunicat citat de site-ul RomaToday.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel