Italia elimină restricțiile de la 01 mai: fără mască la interior si certificat verde

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Italia renunță, începând cu 01 mai, la multe dintre restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, începând cu această dată ar putea dispărea obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, precum și eliminarea certificatului COVID.

Multe dintre restricțiile din Italia vor fi eliminate începând cu 1 mai 2022. Conducerea Ministerului Sănătății din această țară discută în aceste zile despre eliminarea multor restricții, cum ar fi obligativitatea purtării măștilor de protecție în locurile publice închise și prezentarea certificatelor COVID la locul de muncă, în baruri, restaurante.

"Sunt convins că trecerea de la obligativitatea de a purta masca de protecție în locurile închise la o simplă recomandare poate fi alegerea corectă, eventual menținând această regulă în unele locuri, cum ar fi în mijloacele de transport în comun. Dar astăzi cred că avem condițiile pentru a avansa cu eliminarea obligativității de a purta măștile de protecție în spațiile închise", a declarat subsecretarul din Ministerul Sănătății, Andrea Costa, potrivit presei din Peninsulă. 

Italia elimină restricțiile de la 01 mai: fără mască la interior si certificat verde

 

Decretul care se află în vigoare în prezent prevede această obligație doar până la data de 30 aprilie 2022, iar conducerea Ministerului Sănătății evaluează acum așadar dacă să mențină sau nu această normă, în unele locuri aglomerate, și după această dată.

Prin urmare, de la 1 mai, Certificatul Verde nu va mai fi folosită pentru a intra la săli de sport și piscine interioare, pentru a participa la petreceri și ceremonii, conferințe și congrese, pentru a intra în discoteci și în săli de jocuri, pentru a merge la cinema și teatru. Dar și în baruri și restaurante de interior, hoteluri, expoziții și târguri.

Nu există nicio obligație pentru cursurile și concursurile universitare față în față.

Documentul nu va mai fi solicitat în transportul local, în avioane, nave, trenuri și autobuze de lungă distanță. Totodată Green Pass nu va mai fi necesar nici măcar la locul de muncă, public sau privat. 

Pentru cine se menține obligația de vaccinare 

 

Obligația de vaccinare va rămâne în vigoare până pe 15 iunie pentru cadrele didactice și personalul din școli, organele de drept și, în general, pentru toți cetățenii în vârstă de 50 de ani și peste. Pentru aceste categorii, a fost prevăzută posibilitatea revenirii la muncă cu Certificat Verde.

Vaccinul va continua să fie obligatoriu până pe 31 decembrie doar pentru medici, personalul sanitar și RSA. Tot până la sfârșitul anului, vizitele membrilor familiei și ale vizitatorilor la persoanele internate în spitale și reședințe de asistență socială vor fi permise doar cu Super Green Pass.

Amintim că, începând din 20 aprilie, și Spania a ridicat restricțiile impuse în contextul pandemiei, inclusiv eliminarea obligativității măștii de protecție.  

-------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină unele probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv 

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel