Italia. Elevii au ieşit să protesteze. Nu mai vor învăţământ la distanţă - VIDEO

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
captura video
captura video

Elevi italieni au ieşit luni în stradă pentru a protesta împotriva prelungirii învăţământului la distanţă în contextul pandemiei, în timp ce ministrul educaţiei şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia lor, informează dpa.

În condiţiile în care învăţământul la distanţă a fost în vigoare timp de mai multe săptămâni sau luni, este clar în prezent că aceasta a lăsat comunitatea elevilor în pană, a declarat luni ministrul educaţiei al Italiei, Lucia Azzolina, la postul Rai Radio 1. "Sunt foarte îngrijorată", a spus Azzolina.

Ea şi-a exprimat empatia faţă de îngrijorările elevilor, însă a adăugat că autorităţile regionale sunt responsabile pentru redeschiderea şcolilor.

Învăţământul la distanţă se aplică în Italia elevilor de la Scuola Superiore, de la vârsta de 14 ani.

Aproape toate regiunile italiene au amânat revenirea la învăţământul cu prezenţă fizică, revenire ce era iniţial planificată pentru luni pentru jumătate dintre elevi.

Grupuri de elevi au protestat lângă şcolile lor din Roma, în timp ce alte câteva zeci de elevi au demonstrat de asemenea în faţa Ministerului Educaţiei, făcând uz de materiale pirotehnice şi purtând pancarte. "Vrem să revenim în sălile de clasă", a declarat un elev la postul de ştiri Rai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel