Italia. Denisa va pleca pe ultimul său drum, în România. Trupul fetiţei de 8 ani, repatriat după o mobilizare exemplară a comunităţii

Andreea Cosma |
Data publicării:

Denisa va pleca acasă. După mobilizarea exemplară a comunităţii din Italia, micuţa româncă de numai 8 ani va fi repatriată în ţara natală.

"Denisa a plecat în această dimineață pe ultima ei călătorie în țara sa de origine. Se va întoarce în România, de unde ajunsese la începutul lunii ianuarie pentru a-și îndeplini visul de a fi în cele din urmă cu ambii părinți, cu tatăl ei Viorel Halip și cu mama ei Tincuta", scrie iltirreno.gelocal.it.

Timp de mai mulţi ani, Viorel a fost singur în Italia, dar când s-a stabilit și a reușit să închirieze casa în mediul rural din orașul Capalbio, a decis să-și aducă și soția și copilul alături de el. Un vis care s-a spulberat acum două săptămâni când fetița, care se juca în grădina casei sale, a căzut de pe bicicletă, ajungând în piscină.

Ieri procurorul adjunct Giovanni De Marco a semnat autorizația și corpul copilului a fost returnat părinților pentru a putea pleca în România.

În urmă cu două zile, a avut loc o autopsie în morga spitalului Misericordia din Grosseto. Legistul Giulia Nucci va depune raportul la procuror în termen de 90 de zile: la examinare a participat și dr. Roberto Martini, consultant al proprietarului casei în care s-a petrecut tragedia.

Femeia este cercetată împreună cu mama copilului: apărată respectiv de avocații Carlo Valle și Sergio Frediani, împotriva celor două femei a fost deschis un dosar pentru omor, fapt care a permis copilului să fie supus autopsiei, scrie aceeaşi sursă.

De fapt, copilul ar fi murit înecându-se. Denisa nu știa să înoate: când fetița a căzut în piscină cu hainele pe ea a fost trasă de greutate și nu a putut să se agațe nicăieri. Când mama a dat alarma, doi bărbați aflați la barul din fața casei au alergat imediat să scoată copilul din apă: unul dintre ei a reuşit să ii scoată trupul și a făcut totul pentru a-i salva viața. Denisa nu mai respira: astăzi va părăsi Italia, unde sosise cu o mulțime de vise de copil care nu se vor mai împlini niciodată.

Autoritățile din Capalbio, dar și comunitatea de români din regiune s-au mobilizat pentru a ajuta tânăra familie de români greu încercată.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel