Italia. Deținut român, la un pas de moarte după ce și-a dat foc în celulă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un deținut român a fost la un pas să provoace o tragedie generalizată într-o închisoare din Italia. Românul încarcerat la Carinola a pornit un incendiu în celulă, în semn de protest.

Tragedia s-a petrecut ieri seară, într-o închisoare din Carinola. Un deținut român, care a pornit un incendiu în celula în care stătea, a fost la un pas să provoace o tragedie generalizată, încercând să atragă atenția asupra sa. Din fericire, românul nu a fost rănit grav în urma incendiului.

„Intervenția la timp a polițiștilor a făcut posibilă salvarea vieții prizonierului și evitarea consecințelor mai grave și tragice, având în vedere că un fum gros a invadat toate celulele secției. Trei agenți au fost și ei răniți de deflagrație, întrucât stingătorul nu a funcționat“, Irpinian Emilio Fattorello, secretar național pentru Campania al Uniunii Autonome a Poliției Penitenciare Sappe.

„Ceea ce s-a întâmplat în închisoarea din Carinola este simptomatic pentru faptul că tensiunile și problemele critice din sistemul de executare a pedepsei în Italia sunt constante, dar este clar că administrația închisorii trebuie să găsească soluții serioase și urgente pentru situația gravă", a adăugat acesta, citat de ottopagine.it.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel