Italia. De ce a murit românca găsită înghețată în zăpadă: Cristiana era împreună cu trei dintre câinii ei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cristiana G., o româncă iubitoare și crescătoare de câini, a fost găsită fără viață în zăpadă, în Apeninii Arezzo, la 5 km de cel mai apropiat sat, Badia Tedalda. Femeia a murit în urma unui stop cardiac, probabil din cauza frigului și a oboselii. Alături de trupul ei au fostă găsite și cele a trei dintre câinii ei.

Tragedie în mijlocul zăpezii în Apenini, între Toscana, Marche și Romagna. Crescătoarea de câini Cristiana Gugu, o româncă în vârstă de 50 de ani, a fost găsită moartă în zăpadă.

Femeia, care locuia singură într-o căsuță de lemn în mijlocul pădurii din munții Arezzo, a fost ucisă de o boală cauzată aproape sigur de frig. Cristiana Gugu a fost găsită înghețată la cinci kilometri în linie dreaptă de cel mai apropiat sat, Badia Tedalda. Aceasta este o zonă aglomerată vara, dar izolată și pustie iarna.

Italia. De ce a murit românca găsită înghețată în zăpadă

 

Potrivit martorilor, crescătoarea a fost văzută ultima dată luni, în timp ce se urca într-un autobuz cu destinația Sansepolcro, unde a mers la cumpărături pentru ea și animalele sale, opt câini adulți și trei căței. La întoarcere, a fost văzută coborând din autobuz la Svolta del Podere, unde se oprește autobuzul, și de unde urma să meargă pe jos până acasă.

Pe drum, românca a fost surprinsă de furtuna de zăpadă care a afectat zona. Nu a reușit să ajungă până acasă și a fost lovită de frig și oboseală. Cristiana a fost găsită ulterior moartă, marți dimineață, practic înghețată. Câțiva oameni care curățau potecile după zăpada căzută duminică și luni au făcut descoperirea.

2. -imagine fara descriere- (zapada-italia.PNG)

Cristiana era împreună cu trei dintre câinii ei

 

Când au  ajuns la fața locului, salvatorii nu au putut constata decât că femeia murise cu câteva ore înainte. Procurorul Julia Maggiore, care a fost informată de incident, a ordonat efectuare autopsiei, care a confirmat că românca a fost într-adevăr răpusă de un stop cardiac datorat, cel mai probabil, frigului și oboselii.

Trupul neînsuflețit se află acum la Sansepolcro, așteptând sosirea unor rude din România, care vor aranja repatrierea sa, unde va avea loc înmormântarea.

Apel pentru carpatinii mioritici pe care Cristiana îi creștea

 

Împreună cu Cristiana, au fost găsiți morți și trei dintre câinii ei care o așteptau la întoarcere. Pe de altă parte, cinci femele și trei căței au fost găsiți în stare bună la fermă.

Cristiana Gugu își dedicase viața creșterii câinilor mioritici, o rasă din Carpați, exemplare mari și robuste, folosite pentru paza animalelor. Potrivit celor care o cunoșteau, trăia pentru câinii ei și se simțea în siguranță alături de ei, chiar dacă trăia singură în mijlocul pădurii. Un locuitor a făcut un apel pentru ca cineva să aibă grijă de animalele femeii sau să le ducă în altă parte.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel