Italia. Coronavirusul umflă PREŢURILE și nesimțirea „Am plătit de 3 ori mai mult la masă. E un FURT“

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cafenea_venetia
cafenea_venetia

O băutură răcoritoare şi un cappuccino costă și 21 de euro, la unele cafenele din Veneția, iar italienii consideră că prețurile sunt exagerate, ca ”pentru turiști”, care lipsesc încă.

Despre experiența neplăcută pe care a avut-o un itaian  la Illy Caffè din Giardini Reali, scrie Corriere della Sera.

”Dacă acestea sunt prețurile, acolo vor merge doar turiștii”, spune supărat bărbatul, care a făcut publică nota de plată: Astfel, pe nota de plată se vere că acesta a achitat 12 euro pentru un suc și 9 euro pentru un cappuccino. ”Am vrut să bem în picioare, dar personalul ne-a invitat să ne așezăm la masă, având în vedere restricțiile, însă nimeni nu ne-a spus că prețurile sunt de trei ori mai mari”, se revoltă clientul.

La un alt restaurant, aflat în aceeași zonă istorică, o cafea este vândută la bar cu 1,5 euro, dar dacă este comandată la masă costă 6 euro. La același restaurant, o răcoritoare costă la bar 5 euro, în timp ce la masă costă 12 euro.  Foarte puține persoane ajung să comande direct la bar, din cauza regulilor de distanțare socială, astfel că cele mai multe sunt nevoite să comande la masă, unde prețurile se triplează. 

”Ne pare rău pentru cele întâmplate. Poate că a fost aglomerat, iar angajații nu au oferit toate informațiile legate de prețuri. Pentru evitarea aglomerației, putem servi la bar doar un număr limitat de clienți. Toate prețurile sunt aliniate cu cele ale localurilor din zonă. Înțelegem că pentru venețieni acestea sunt prețuri mari, dar analizăm variante de a veni cu oferte”, a explicat Alessandra de Gaetano, cea care administrează cafeneaua.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel