Italia: Copiii ucraineni bolnavi au ajuns cu bine la spital. Cirio: "Sunt emoționat să văd copii care aplaudă pentru a merge la spital"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia: Copiii ucraineni bolnavi au ajuns cu bine la spital. Cirio: "Sunt emoționat să văd copii care aplaudă pentru a merge la spital"
Italia: Copiii ucraineni bolnavi au ajuns cu bine la spital. Cirio: "Sunt emoționat să văd copii care aplaudă pentru a merge la spital"

Aplauze și mici strigăte de bucurie au întâmpinat aterizarea zborului care, ieri după-amiază, a adus 13 copii ucraineni bolnavi de cancer pe aeroportul din Caselle, Italia, unde au fost așteptați de un contingent medical care s-a îndreptat spre Regina Margherita pentru a-și continua tratamentul. 

Atacul Rusiei asupra Ucrainei a avut, printre multe alte efecte, și pe acelea de a crea "refugiați medicali". Adică bărbați și femei care au fost nevoiți să fugă de acasă nu doar din cauza pericolului de a muri sub bombe, ci și pentru a garanta o speranță la viață pentru copiii lor.

Copiii și tinerii, cu vârste cuprinse între 2 și 21 de ani, care s-au urcat în zborul organizat de Regiunea Piemonte cu contribuția Fundației Lavazza astăzi, în jurul orei 14.30, pe aeroportul din Iași, sunt toți bolnavi de cancer. 

 

Drama copiilor ucraineni bolnavi


Ajuns pe aeroportul din România, grupul de copii și părinți a mers pe jos la avionul pentru Torino. Hainele, dar și jucăriile, înghesuite în cărucioare și sacoșe de cumpărături, ca dovadă că trebuiau să plece repede, nu erau prea multe. Copiii mai mici erau purtați în brațele mamelor, alții pe jos, în timp ce, cei mai grav bolanvi, care nu puteau merge, erau într-un scaun cu rotile.

Președintele Alberto Cirio a împins unul până la scară, care împreună cu directoarea departamentului de îngrijire a copiilor, Franca Fagioli, a petrecut o oră și jumătate la aeroport pentru a facilita îmbarcarea.

 

 

 

Drumul a fost extrem de obositor pentru copilașii grav bolnavi

 

Tot în avionul speranței a urcat și Iulia, mama Kirei, în vârstă de 7 ani, care suferă de leucemie. Femeia vorbește puțin în italiană, deoarece fetița, în scurta ei viață, a trebuit să facă față deja la două transplanturi de măduvă osoasă în 2017 și 2018. Împreună cu ei a plecat și fratele ei de 10 ani, Dania, în timp ce tatăl ei a rămas în Odessa.

Mulți dintre copii provin din acest oraș ucrainean unde, după cum spun puținii care vorbesc engleza, nu există momentan nicio bătălie, dar situația rămâne tensionată. Câteva rânduri mai încolo, un copil cu șapcă doarme alături de mama sa pe o pernă, în timp ce aceasta îl veghează pentru a nu păți ceva.

 

Cirio: "Sunt emoționat să văd copii care aplaudă pentru a merge la spital"

 

Obosit, dar evident fericit, președintele regiunii Alberto Cirio, a declarat că toată lumea a ajuns cu bine în Italia.

"Am alergat , - a comentat el - dar acum putem spune că misiunea este îndeplinită. În sfârșit, ducem la spital 13 copii care au nevoie urgentă de tratament și care în această noapte, în loc să doarmă într-un buncăr, vor fi într-un loc sigur fără bombe".

„Am fost emoționat să văd copii aplaudând pentru a merge la spital", a conchis el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel