Italia, carantină totală de Paște: Peninsula devine „Zonă roșie“, lockdown în perioada 3 - 5 aprilie și restricții dure

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
mario draghi
mario draghi

De Paște toată Italia va fi zonă roșie. De fapt, măsura va fi luată în perioada 3 - 5 aprilie pentru toate regiunile. Toate zonele portocalii devin roșii. Aceasta este intenția guvernului Draghi după întâlnirea cu regiunile și organismele locale.

La summit au participat ministrul afacerilor și autonomiilor regionale Mariastella Gelmini și ministrul sănătății Roberto Speranza, coordonatorul Comitetului Științific Tehnic, Agostino Miozzo, președintele Institutului Superior de Sănătate (Iss), Silvio Brusaferro și președintele Consiliului Superior al Sănătății, Franco Locatelli. 

Italia, carantină totală de Paște: Peninsula devine „Zonă roșie“

 

„Avem o zonă roșie cu caracter național, cu excepția regiunilor din zona albă”, subliniază Speranza. Printre măsurile restrictive prezentate de Speranza se numără aceea că, în următoarele săptămâni (15 martie - 6 aprilie), zonele galbene sunt aduse la portocaliu și intrarea în zona roșie va fi mai oportună: toate regiunile care au un impact săptămânal peste 250 de cazuri la 100 mii de locuitori vor fi inserate în zona cu cele mai severe măsuri prin instrumentul ordonanțelor ministrului Sănătății. Interdicția de circulație rămâne neschimbată: stați în case între orele 22.00-05.00.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App atunci când se întâmplă ceva important care privește românii din ITALIA puteți intra în grupul de Whats App al cititorilor fideli din Italia ai StiriDiaspora, accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N )

O ipoteză de lucru ar fi ca regiunile aflate încă în zona galbenă să treacă în portocaliu. Totodată, la întâlnire s-a stabilit cp noile măsuri restrictive anti- Covid, în curs de examinare de către guvern, vor fi valabile în perioada 15 martie - 6 aprilie pe baza unui decret de lege cu autoritățile locale. „Imediat după această ședință va exista un Consiliu de Miniștri, în care va fi aprobat un decret-lege, și nu un Dpcm, pentru noi măsuri anti-Covid. Noua prevedere, după toate probabilitățile, va intra în vigoare de luni, 15 martie”, a declarat ministrul Mariastella Gelmini, citează Il Messagero.

Citește și: Panică în Italia. Toată țara intră în zona roșie sau portocalie din 15 martie

Restricții dure, la nivelul celor din primăvara lui 2020

 

Dar ce se va schimba odată cu noile restricții? De exemplu, nu mai sunt permise vizitele la prieteni și rude (nici măcar o dată pe zi). Nu numai că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat până acum, în zona roșie se închid și frizerii, saloane și toate activitățile care se ocupă de îngrijirea personală.

În ceea ce privește restaurantele, însă, măsurile sunt cele care sunt acum cunoscute. localurile rămân închise, cu excepția livrărilor la domiciliu sau de luat la pachet (până la 18:00 pentru baruri, până la 22:00 pentru restaurante). Dar, potrivit  Dpcm din 6 martie, pentru baruri sau toate activitățile fără bucătărie, închiderea se face începând cu 18. 

În plus, chiar și în zona roșie, puteți desfășura activități sportive individuale, dar numai în aer liber, lângă casa dvs. și cu obligația purtării măștii.

Școlile de toate nivelurile, închise

 

În zona roșie, toate activitățile didactice prezente sunt suspendate. Prin urmare, cursurile de toate nivelurile și nivelurile începând de luni vor trebui să adopte decretul, cu excepția centrelor pentru elevii cu dizabilități sau cu nevoi educaționale speciale. 
Limitările sunt valabile și pentru universități, unde toate activitățile educaționale și curriculare, în același mod, au loc la distanță.

În zona roșie aproape toate magazinele sunt închise. În plus, indiferent de tipul de activitate desfășurată, piețele sunt închise, cu excepția activităților care vizează vânzarea de produse alimentare, produse agricole și horticole.

Este permis să faci sport individual, dar numai în vecinătatea casei și respectând distanța de cel puțin un metru față de orice altă persoană. Spre deosebire de zona portocalie, în zona roșei există și obligația de a folosi masca. Pe de altă parte, sălile de sport și piscinele sunt evident închise.

Este permisă mutarea în locuințe secundare, inclusiv în zona roșie atâta timp cât sunt nelocuite, doar o unitate familială se mișcă și, mai presus de toate, puteți dovedi că aveți titlu, chirie sau proprietate, înainte de 14 ianuarie, potrivit Il Messagero.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel