Italia. Campioană la atletism, ucisă cu sânge rece de un român, după ce i-a refuzat avansurile: Ștefan a aruncat-o în Tibru de pe un pod

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto: ilmessaggero.it
sursa foto: ilmessaggero.it

Moartea unei sportive de performanță, de care se face vinovat un român de 28 de ani, a cutremurat întreaga peninsulă. Ștefan Iulian Catoi și-a aflat pedeapsa, după ce a ucis-o pe (fosta) campioană tunisiană la atletism, Imen Chatbouri, aruncând-o de pe un pod.

Ceea ce iniţial părea o sinucidere, a fost de fapt o crimă șocantă, după ce autorităţile italiene au anunţat că (fosta) campioană tunisiană la atletism, Imen Chatbouri a fost aruncată de pe un pod din centrul Romei. Teribila faptă a fost surprinsă pe înregistrările camerelor de supraveghere din zonă, ceea ce a condus la arestarea unui român, Ștefan Iulian Catoi. Bărbatul, de loc din judeţul Bacău, a fost arestat, judecat și condamnat recent la 16 ani de închisoare.

Vezi și: Românul care a ucis o sportivă tunisiană în Italia va fi JUDECAT: "Nu ştiu de ce sunt acuzat"

Potrivit presei din Italia, tânărul român s-ar fi întâlnit cu Imen Chatbouri, - o italiancă de origine tunisiană şi fostă sportivă de performanţă - într-un bar din zona centrală a Romei. I-ar fi făcut avansuri însă fără prea mult succes.

Aceasta ar fi plecat singură din local, iar românul ar fi urmărit-o până pe podul Sisto şi de acolo a aruncat-o peste gardul de protecţie, în râul Tibru. Imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă au constituit principalele probele ale poliţiştilor pentru a-l aresta pe român. 

Campioană la atletism, ucisă cu sânge rece de un român

 

Pentru că a împins-o de pe parapetul de pe Lungotevere dei Vallati pe (fosta) campioană tunisiană la atletism Imen Chatbouri, "uitată de țara sa de origine", după cum a reamintit Parchetul, Curtea de Apel l-a condamnat la 16 ani de închisoare pe Ștefan Iulian Catoi, 28 de ani, român, sub acuzația de omucidere voluntară.

Tragedia datează din 2 mai 2019. Sentința a fost pronunțată după două ore de cameră de consiliu, la finalul cărora judecătorii au exclus posibilitatea ca Catoi, a cărui viață era împărțită între munca de escortă și nopțile de playboy, să fie acuzat de circumstanța agravantă de premeditare. Procurorul, Antonio Verdi, ceruse o condamnare pe viață.

Decizia Curții i-a permis lui Catoi să obțină o reducere de o treime din pedeapsă, la care inculpatul ar fi avut dreptul cu procedura abreviată. Așa cum prevede reforma din 2019, această procedură alternativă poate fi utilizată la cererea apărării, dar numai dacă acuzarea, spre deosebire de cazul de față, nu contestă circumstanțe agravante care să impună pedeapsa cu închisoarea pe viață. După ce instanța a exclus premeditarea, Catoi a fost găsit vinovat de omor simplu și, în consecință, a beneficiat de procedura abreviată pe care avocata sa, Claudia Serafini, o solicitase încă de la prima oră. De asemenea, Curtea a decis că Catoi, după ce își va ispăși pedeapsa, ar trebui expulzat din Italia.

Ștefan a aruncat-o în Tibru de pe un pod

 

Ultimele ore ale lui Imen au fost cele din noaptea de 2 mai, acum doi ani. Într-o berărie din Via Mattia Battistini, Boccea, fostul atlet - Misciù pentru prieteni - l-a întâlnit pe Catoi. Era prima dată când cei doi se vedeau. Imen, în vârstă de 36 de ani, antrenor personal într-un centru sportiv, locuia în Italia de mai bine de zece ani, alegând Roma ca oraș de adopție, după ce la începutul noului secol a cunoscut succesul pe când a câștigat campionatele tunisian și african de atletism feminin,

În acea seară din 2019, ea se află la masă cu iubitul ei, un olandez. Catoi se apropie și cei trei se mută în centru pentru un tur de club. Prietenul este deranjat de prezența românului, care îi face curte în schimb lui Misciù, așa că îl pălmuiește și dispare. Imen, însă, nu intenționează să rămână singură cu Catoi și pleacă și ea.

Românul a urmărit-o o vreme pe fosta sportivă, s-a apropiat de ea din spate și a apucat-o de glezne, aruncând-o în Tibru. Imen stătea sprijinită cu coatele de balustrada podului, puțin amețită de alcool, când criminalul s-a apropiat deodată. Cei doi, ucigașul și campionul, se întâlnesc din nou la Ponte Sisto, unde imaginile îl arată pe român împingându-l pe Misciù (din motive necunoscute) în gol.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel