Italia. Badantă româncă, acuzată de crimă alături de fiul bătrânului: Medic pensionar, otrăvit cu medicamente

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Badante exploatate în zona Varese, Italia. Doi români implicați: "Îngrijitoarele se plângeau de amenințări și rele tratamente"
Badante exploatate în zona Varese, Italia. Doi români implicați: "Îngrijitoarele se plângeau de amenințări și rele tratamente"

Danilo Molducci, un cunoscut medic generalist din zona Ravenna, care a murit pe 28 mai 2021, nu a murit din cauza bolii sale, ci ar fi fost otrăvit cu supradoze de medicamente de către fiul și îngrijitoarea sa, o româncă. Aceasta este concluzia Procuratura din Ravenna.

O badantă româncă, în vârstă de 52 de ani, și fiul pensionarului pe care îl îngrijea, în vârstă de 39 de ani, sunt cercetați pentru ucidere voluntară după ce un medic, în vârstă de 67 de ani, din Campiano, în apropiere de Ravenna, a murit. Crima ar fi fost plănuită din motive financiare. Suspecții au spus întotdeauna că nu au fost implicați, dar oamenii legii au altă părere.

Procuratura din Ravenna a comunicat două notificări de încheiere a anchetei pentru omor calificat fiului Stefano și îngrijitoarei persoanei decedate, o femeie de 52 de ani de origine română. Potrivit anchetei poliției și a Finanțelor, coordonată de procurorul Angela Scorza, cei doi l-ar fi otrăvit pe bărbatul de 67 de ani prin supradozaj cu două tipuri de medicamente pe care le lua defunctul.

Vezi și: Italia. Badantă româncă, cercetată pentru omor după ce a semnat rețete de medicamente pentru bătrân

Ce s-a întâmplat

 

Crima ar fi fost plănuită de fiul său, un bărbat de 40 de ani din Terra del Sole (Forlì-Cesena), fost student la medicină, fost secretar local al Partidului Democrat din Castrocaro și expert în comerț. Pe de altă parte, îngrijitoarea ar fi fost brațul: ea i-ar fi administrat în secret medicamentele bătrânului de 67 de ani, care era țintuit la pat de ceva timp din cauza unor boli anterioare.

Potrivit expertizei toxicologice comandate de procuratură, relatează Ansa, în sângele decedatului au fost găsite două tipuri de benzodiazepine cu concentrații între trei și șapte ori mai mari decât concentrația medie post-mortem. Iar în conținutul gastric se afla un medicament folosit pentru boli de inimă în concentrații de câteva ori (până la 16) peste intervalul terapeutic.

Italia. Badantă româncă, acuzată de crimă alături de fiul bătrânului

 

Crima ar fi fost planificată din motive financiare, de unde și circumstanța agravantă a motivelor abjecte, pe lângă cele de premeditare și relații părintești. Fiul ar fi vrut să-și împiedice tatăl să retragă procurile bancare după ce a descoperit retrageri mari, în valoare de aproximativ 40-50 de mii de euro. În cele 4-5 luni care au urmat decesului tatălui său, fiul ar fi continuat să retragă bani din contul defunctului în valoare de 450 de mii de euro, cu retrageri zilnice de la bancomat de mai puțin de o mie de euro.

Ceea ce a declanșat ancheta și autopsia cadavrului au fost câteva detalii singulare. Medicul de familie, de exemplu, a apelat cu ceva timp în urmă la un detectiv particular pentru a face lumină asupra mișcărilor de pe moșia sa. Când detectivul l-a sunat înainte de deces, i-a răspuns îngrijitoarea: femeia i-a spus că doctorul se odihnește și că îl va suna mai târziu. Așa făcuse, dar de data aceasta i-a răspuns fiul bărbatului de 67 de ani pentru a-i spune că tatăl său tocmai murise.

Suspecții au spus întotdeauna că nu au fost implicați în acuzație. Tânărul de 40 de ani, audiat de anchetatori, ar fi explicat că avea împuternicire asupra contului tatălui său pentru că el făcea investiții financiare și că părintele a abuzat în mai multe rânduri de medicamentele pe care le lua.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel