Italia. Asistenta socială de naționalitate română, condamnată la 2 ani de închisoare: a furat carduri de la pacienții internați

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Asistenta socială de naționalitate română, condamnată la 2 ani de închisoare: a furat carduri de la pacienții internați
Italia. Asistenta socială de naționalitate română, condamnată la 2 ani de închisoare: a furat carduri de la pacienții internați

O asistenta socială de naționalitate română a fost condamnată la 2 ani de închisoare, după ce a fost prinsă că a furat carduri de la pacienții internați.

Ancheta a început în iunie anul trecut, în urma unei plângeri depuse de tatăl unui pacient bolnav de cancer, împotriva asistentei.

Femeia obișnuia să fure carduri ATM de la pacienții internați la spitalul din Prato, unde lucra, apoi le cheltuia banii. Ulterior, asistenta medicală în vârstă de 55 de ani, rezidentă în Florența, a fost concediată. 

 

Românca a fost arestată și va plăti o amendă de 600 de euro

 

Femeia, cetățean de naționalitate română, a fost condamnată și la plata unei amenzi de 600 de euro. Ancheta a început în iunie anul trecut, când un bărbat a raportat carabinierilor că fiicei sale, care suferea de cancer, îi dispăruse cardul și că ar fi fost folosit pentru plăți mici atât în timpul spitalizării, cât și în ziua morții acesteia.

Românca a negociat doi ani, cu suspendare, pentru acuzațiile de furt și fraudă informatică.

Un aspect îngrijorător, care a determinat Procuratura din Prato să continue cercetările și să o identifice pe asistentă. Românca a fost găsită cu mai multe carduri ale unor foști pacienți pe care i-a îngrijit în secție.

În proces s-a constituit parte civilă doar familia celui care a denunțat primul infracțiunea, tatăl pacientei decedate. Bărbatul, așa cum anunțase la momentul evenimentelor, va dona în scop caritabil banii - aproximativ 800 de euro - pe care femeia sanitară i-a oferit ca despăgubire, conform presei străine.

Vezi și

 

Asistentă medicală din Anglia, bănuită că a ucis opt bebeluși. Declarația femeii în instanță i-a uluit pe toți

 

O asistentă medicală din Marea Britanie acuzată de uciderea a opt bebeluşi şi tentativă de omor comisă asupra altor zece într-un spital din nord-vestul Angliei a pledat nevinovată luni în instanţă, relatează AFP. 

Lucy Letby, în vârstă de 31 de ani, a compărut în faţa tribunalului din Manchester prin videoconferinţă, din închisoarea Peterborough (centrul Angliei), unde se află în arest preventiv.

Asistenta medicală, care lucra la secţia de neonatologie a Spitalului Countess of Chester, a declarat că este nevinovată de toate acuzaţiile formulate împotriva ei, şi anume uciderea a opt bebeluşi - cinci băieţei şi trei fetiţe, şi de tentativă de omor comisă asupra altor zece bebeluşi, în perioada iunie 2015 - iunie 2016.

Continuă știrea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel