Italia: Armata, trimisă într-un focar de coronavirus de lângă Napoli

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
proteste_italia
proteste_italia

Armata italiană a fost trimisă joi pentru a închide şi securiza o 'zonă roşie' de lângă Napoli, unde în jur de 50 de rezidenţi străini infectaţi cu noul coronavirus au încercat să fugă din carantina forţată, au relatat mass-media din Italia, potrivit AFP.

Aproape 700 de persoane, în majoritate cetăţeni bulgari, care locuiesc la Mondragone (60 km nord de Napoli, regiunea Campania) au primit luni ordin să nu-şi părăsească locuinţele (foste locuinţe sociale ale municipalităţii), din cauza suspiciunilor de contaminare cu coronavirus, a relatat site-ul RAI.

Autorităţile locale au lansat o campanie de depistare a celor infectaţi, care a identificat 49 de persoane pozitive la coronavirus. Joi dimineaţă, un grup de cel puţin câteva zeci de oameni a trecut de cordonul sanitar, pentru a merge să protesteze în oraş. Poliţia a intervenit pentru a-i întoarce din drum, fără violenţă, dar cu momente de tensiune, iar preşedintele regiunii, Vincenzo de Luca, a anunţat că a chemat în ajutor armata, a mai transmis RAI.

Majoritatea rezidenţilor respectivi sunt muncitori agricoli bulgari, unii fără situaţie legală. Mai multe persoane infectate cu coronavirus s-au făcut nevăzute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel