Italia. Alocația pentru copii se modifică. Unii beneficiari vor primi cu 50% mai mult în 2023

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
alocatii_copii
alocatii_copii

Majorarea alocației unice pentru copii, care se acordă de Guvernul Italiei, se va simți în buzunare în februarie 2023.

Noutățile introduse prin Legea bugetului adoptată de Guvernul Meloni se referă la diverse domenii și afectează, de asemenea, alocația pentru un singur copil. Există, de fapt, creșteri pentru copiii mai mici de 12 luni și pentru familiile numeroase, adică cele cu cel puțin trei copii în întreținere. În sfârșit, se prevede o creștere suplimentară pentru familiile numeroase care au și un copil cu vârsta sub un an.

INPS, prin mesajul său din 30 decembrie 2022, recunoaște aceste noutăți și prevede o majorare a cuantumului alocației cu creșterile prevăzute. Să vedem, prin urmare, în ce cazuri cuantumul alocației unice va fi majorat cu 50%.

Alocația pentru un singur copil a crescut cu 50%


INPS precizează în mesajul său din 2023 pentru:

* Gospodăriile cu cel puțin 4 copii vor avea o creștere de 50%, cu o creștere forfetară la 150 de euro pe lună;

* Pentru gospodăriile mari cu 3 sau mai mulți copii în întreținere, alocația va fi majorată cu 50%. Dar numai pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani și dacă ISEE al gospodăriei este de până la 40.000 de euro;

* În cazul gospodăriilor cu copii cu vârsta sub 12 luni, majorarea de 50% se aplică la sumele la care au dreptul în funcție de tranșa ISEE din care fac parte.

* INPS precizează că sumele finale vor fi clarificate într-o circulară ulterioară care va ține cont și de reevaluarea prestației legată de creșterea costului vieții. În orice caz, această reevaluare va fi anunțată printr-un decret ministerial emis până la jumătatea lunii ianuarie.

Italia. Alocația pentru copii se modifică

 

Legea bugetului intervine, de asemenea, în cazul gospodăriilor cu copii cu handicap. Majorările care le fuseseră acordate în 2022 vor intra în vigoare.

INPS precizează, așadar, că majorările, reevaluate, vor fi plătite începând cu luna februarie. Dar cei îndreptățiți vor primi și eventualele restanțe în ianuarie 2023.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel