Italia. Afacere ilegală, pusă la cale de doi soți români. Vindeau pe internet bunuri furate de pe șantiere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Afacere ilegală, pusă la cale de doi soți români. Vindeau pe internet bunuri furate de pe șantiere
Italia. Afacere ilegală, pusă la cale de doi soți români. Vindeau pe internet bunuri furate de pe șantiere

Doi soți români, de 33 și, respectiv, 32 de ani, au pus la cale un adevărat serviciu de comerț electronic. Aceștia vindeau bunuri provenite din jafuri. Mai exact, bunurile erau furate de pe șantierele de construcții din tot nordul Italiei, conform informațiilor prezentate de carabinierii stației Artogne, condusă de Compagnia di Breno.

Ancheta a demarat în aprilie 2020, când carabinierii din Brescia au descoperit un cuplu din Pian Camuno, care își câștiga existența prin vânzarea, în mediul online, a echipamentelor și uneltelor de construcții. Prin urmare, forțele de ordine le-au monitorizat cu atenție activitatea online, relatează giornaledibrescia.it. Astfel, carabinierii au constatat că cei doi români, soț și soție, în vârstă de 33 și, respectiv, 32 de ani, plasau anunțuri de vânzare pentru burghii, polizoare și pentru alte unelte de construcții pe cele mai faimoase site-uri de vânzări și răspundeau la toate întrebările potențialilor cumpărători, privind detaliile tehnice și prețul cerut.

Prin urmare, carabinierii au ajuns la un garaj unde erau depozitate mărfurile, care urmau să fie expediate cumpărătorilor. Când au intrat în garaj, forțele de ordine au descoperit utilaje și scule, în valoare de aproximativ 100 de mii de euro. După numerele de serie a uneltelor și echipamentelor de construcții au înțeles că au fost furate, în ultimele luni, de pe șantierele de construcții din nordul Italiei.

Cei doi români au fost arestați pentru furt și primirea de bunuri furate. Majoritatea bunurilor furate au fost returnate proprietarilor legitimi care au raportat jafurile. Bărbatul român, care are și alte antecedente penale, a fost trimis la închisoare, în timp ce femeia, care nu a avut până acum cazier, a fost plasată în arest la domiciliu. Investigațiile continuă pentru identificarea autorilor propriu-ziși ai furturilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel