Italia a autorizat acostarea unei nave umanitare cu sute de migranţi la bord

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Italia a autorizat sâmbătă, 6 noiembrie, o navă umanitară care transporta aproximativ 800 de migranţi salvaţi pe mare, între care sute de minori şi cinci femei însărcinate, să acosteze la Trapani, Sicilia.

Țara a autorizat sâmbătă o navă umanitară care transporta aproximativ 800 de migranţi, toți salvaţi de pe mare, să acosteze la Trapani, Sicilia, a anunţat ONG-ul german Sea Eye, relatează AFP, potrivit Agerpres. Între aceștia se află sute de minori şi cinci femei însărcinate.

Această autorizare de debarcare vine la doar câteva ore după ce o organizaţie umanitară a oferit pe navă ajutor de urgenţă, în special alimente şi pături. Totodată, nava Sea Eye 4 a salvat deja aproape 400 de persoane aflate în pericol pe mare în acaestă săptămână, miercuri, când acorda ajutor altor 400 de migranți, aflați pe o ambarcaţiune din lemn care risca să se scufunde.

 

Peste 200 de minori, între care ''mai mulţi copii cu vârsta sub 10 ani'' se află la bord



Potrivit ONG-ului care i-a salvat, există peste 200 de minori, între care ''mai mulţi copii cu vârsta sub 10 ani'' şi cinci femei însărcinate la bordul Sea Eye 4, a declarat ONG-ul într-un comunicat. Totodată, organizația a adăugat că 200 de persoane au primit îngrijiri medicale până acum la bordul navei. ''Echipa noastră lucrează până la limita a ceea ce este uman posibil'', a subliniat preşedintele Sea Eye, Gordon Isler, înainte ca autorizarea de debarcare să fie anunţată.

Între timp, și Ocean Viking, o navă administrată de această dată de SOS Méditerranée, caută un port pentru a andoca cu cele 314 de persoane pe care le-a salvat. Astfel, numărul migranților salvați trece de 1.100. Cu toții ar urma să fie debarcaţi în această țară.

 

Aproape 55.000 de migranţi au debarcat în Italia de la începutul acestui an



Situația vine în contextul în care Italia reprezintă unul dintre principalele puncte de intrare în Europa pentru migranţii care sosesc din Africa de Nord, în principal din țări precum Tunisia şi Libia. În aceste țări, plecările sunt în creştere semnificativă în ultima vreme, faţă de anii precedenţi.

Totodată, aproape 55.000 de migranţi au debarcat în Italia de la începutul acestui an, faţă de puţin sub 30.000 în anul precedent, 2020, potrivit datelor Ministerului de Interne, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel