Italia. Ministrul sănătăţii, despre noile restricţii: "Vreau să fiu foarte clar: nu există altă cale"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul italian al sănătăţii a susţinut vineri noile restricţii menite să oprească răspândirea virusului, în timp ce Italia continuă să fie scena unor proteste violente împotriva acestor restricţii, informează dpa.

Vineri a fost prima zi în care patru regiuni italiene - Lombardia, Piemont, Valle d'Aosta şi Calabria - au intrat în carantină. În restul Italiei sunt aplicate măsuri mai puţin drastice.

"Vreau să fiu foarte clar: nu există altă cale", a declarat ministrul sănătăţii Roberto Speranza, în camera inferioară a parlamentului. "Fără restricţii importante de circulaţie, fără o schimbare substanţială a modului nostru de viaţă, fără o strictă respectare a regulilor de siguranţă, coabitarea cu virusul până la găsirea unui vaccin este destinată eşecului total", a adăugat el.

Lideri ai regiunilor afectate de carantină s-au plâns că decizia de a le închide se bazează pe parametri de sănătate arbitrari sau depăşiţi.

 

"Nu există altă cale"

 

Carantina implică închiderea majorităţii magazinelor, exceptând cele alimentare, farmaciile sau cele esenţiale, printre care librăriile, şi restricţii de deplasare, exceptând cazurile în care persoanele se duc la muncă, să cumpere produse alimentare sau au de rezolvat treburi urgente.

Dar, spre deosebire de primul lockdown din martie-mai, creşele şi şcolile primare vor rămâne deschise, la fel ca restaurantele şi barurile, însă doar pentru a comanda la pachet.

Citeşte şi: Ambasada României în Italia, PRECIZĂRI pentru românii din peninsulă, după adoptarea Dpcm

Prin Milano "sunt puţini oameni", însă oraşul nu pare atât de "fantomatic şi pustiu" cum era în primăvară, relatează Corriere della Sera.

Italia a raportat vineri 37.809 infectări şi 446 de decese în ultimele 24 de ore. Numărul total de contaminări a ajuns în Italia la 862.681, dintre care 40.638 s-au soldat cu deces.

[citeste so]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel