Italia. Mihaela, badantă româncă infectată cu COVID-19: "Mi-au pierdut trei teste. Primarul nu îmi răspunde. Am rămas şomeră"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Tiburno.tv
sursa foto: Tiburno.tv

În urmă cu o lună a descoperit că are Coronavirus și a fost închisă în casă de atunci cu fiica și partenerul ei. Exte vorba despre Mihaela Tudor, o româncă de 46 de ani, stabilită de 13 ani în Italia, potrivit Tiburno TV.

Mihaela se angajase recent ca badantă pentru Silvana Salucci, o pensionară de 83 de ani din Setteville, care a murit miercuri, 1 aprilie la Policlinica Tor Vergata. Bătrâna a fost a doua victimă a Covid-19, iar sora mai mare a femeii, care trăia în aceeaşi casă, dar și românca au fost infectate.

Îngrijitoarea a contactat redacția Tiburno pentru a povesti cum, din acel moment, a făcut trei teste de verificare pentru COVID-19, toate cele trei fiind pierdute. Iar de atunci toată familia sa este în carantină, chiar şi partenerul ei care lucrează în construcţii și care acum nu poate să se întoarcă la muncă și să aducă bani acasă.

Citeşte şi: Italia. Caz închis în cazul badantei românce găsită moartă alături de bătrânul pe care îl îngrijea

Coșmarul Mihaelei a început pe 2 aprilie, când a aflat de pe site-ul Tiburno.Tv despre moartea Silvanei Salucci. 

"Parcă s-a prăbuşit lumea pentru că între timp și eu am început să am simptome, tuse uscată, dureri în gât și dureri musculare".

Pe 4 aprilie, la spitalul „Sandro Pertini” din Roma a primit și certitudinea: pozitivă Covid-19. 

"De atunci - spune ea - fiica mea și partenerul meu sunt în carantină. ASL m-a contactat să efectuez tamponul de verificare la Centrul Agro-alimentar din Setteville".


Trei teste pierdute


Conform povestirii sale, primul test a fost efectuat pe 20 aprilie, al doilea pe 22 aprilie, iar pe 25 femeia a fost chemată pentru a treia oară, de data aceasta cu fiica și partenerul ei, supus primei examinări.

Vineri noapte, pe 1 mai, Mihaela a primit al patrulea apel telefonic de la ASL.

"Medicul a spus că-i pare rău și aproape că nu a avut curajul să-mi spună - dezvăluie Mihaela Tudor -„ Doamnă, vă înțeleg furia, dar trebuie să vă întoarceți - mi-a spus - tampoanele voastre au fost trimise la San Giovanni și s-au pierdut, nu știm ce s-a întâmplat cu ele. Dar îl vom transmite pe următorul către Spallanzani și totul va fi bine. "
Dar nu mai am încredere. De asemenea, i-am scris primarului Michel Barbet printr-un mesaj privat pe pagina sa de Facebook explicând problema, el a vizualizat, dar nu mi-a răspuns".

Citeşte şi: Italia. Cine este Irina, românca găsită moartă într-o baracă. A murit înconjurată de mizerie şi şoareci: "A lucrat ca badantă"

Teama de viitor se alătură dramei de contagiune. 

"Am fost închisă timp de o lună - spune Mihaela - acum sunt șomeră, în timp ce partenerul meu nu poate merge la muncă pe șantier. Avem chirii și facturi de plătit, cheltuieli de făcut, iar fără bani este dificil de continuat. Primarul nu-mi răspunde, ASL nu-mi răspunde, trebuie să tac și să aștept? Nu mai știu ce să fac pentru că nu văd lumina la capătul tunelului".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel