Italia. Experimente în discoteci. Oamenii vor intra doar cu permisul verde

Andreea Cosma |
Data publicării:

Italienii testează condițiile în care se pot redeschide cluburile. Experimente cu mii de oameni vor avea loc în două discoteci, în interior și exterior. Oamenii vor intra doar cu permisul verde, iar la ieșire vor fi testați anti-COVID.

Evenimentele pilot se vor organiza în două cluburi diferite, unul de interior și celălalt în aer liber. Autoritățile vor astfel să verifice în ce condiții se pot redeschidere discotecile, cât mai curând posibil, potrivit agenției ANSA.

Inițiativa aparține Silb-Fipe, asociația italiană de afaceri și divertisment.

Experimentul în aer liber va avea loc pe 5 iunie la Gallipoli, unde 2.000 de persoane vor intra doar cu permisul verde, iar la ieșire vor fi testați anti-COVID.

La Milano, evenimentul pilot va avea loc la într-un club de noapte, în interior.

„Permisul verde” italian permite călătoriile între regiuni, dar și revenirea în Italia fără obligația de carantină. Prima regiune care a introdus „green pass-ul” a fost Liguria. Pentru a asigura libertatea de mișcare absolută, președintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, a emis o ordonanță conform căreia documentele care atestă imunizarea completă, rezultatul negativ la testul anti-covid sau care atestă vindecarea după COVID-19 vor avea valoarea unui „permis verde”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel