Update Italia. Badantă româncă şi fiul ei, morţi în somn. Familia face un nou apel disperat pentru a-i aduce acasă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Update 11 mai 2021: Conform ultimelor informații, escrocii au creat un cont fals pe facebook și au solicitat bani în numele famiiei care plătise totul din luna decembrie.

Elena, 36, şi fiul său, Francesco, 6, au murit în somn, într-o parohie din Italia. Totul a pornit de la o sobă pe gaz lăsată nesupravegheată peste noapte. Familia din România aleargă disperată după bani pentru repatriere şi pentru înmormântare.

UPDATE: Italia. Escrocii au încercat să profite de moartea Elenei şi a fiului ei. Familia: "Noi am plătit tot din decembrie pentru repatriere"

Pe 16 decembrie 2020, mama Elena Cătălina Pânzaru şi fiul Francesco au fost găsiţi fără răsuflare într-o cameră a parohiei San Martino din Velletri, regiunea Lazio. Cauza decesului: intoxicare cu monoxid de carbon.

Până acum, ancheta oficialităţilor nu a permis familiei să le aducă trupurile în ţară, pentru a fi înmormântate creştineşte.

Corpurile au stat în ultimele luni la Institutul de Medicină Legală Tor Vergata, unde s-a stabilit cum s-a petrecut tragedia, a informat portalul ilmeridianonews.it.

După ce s-a aflat că rudele Elenei nu au posibilităţi materiale, pe Internet s-a declanşat o campanie de strângere de bani pentru repatrierea femeii şi a copilului.

 

Familia încă nu reuşeşte să îi aducă acasă

 

Elena lucra ca îngrijitoare (batantă) în Italia. La un moment dat, a rămas fără serviciu şi şi-ar fi găsit refugiu în parohia San Martino, aflată în administrarea Asociaţiei San Girolamo Emiliani.

Peste noapte, pentru a se încălzi, Elena a aprins o sobă pe gaz. Rămasă fără oxigenul necesar arderii, flacăra s-a stins repede, iar gazul i-a asfixiat pe femeie şi pe fiul acesteia. Oamenilor legii sosiţi la faţa locului nu le-a rămas decât să le constate decesul. Elena avea 36 de ani, iar copilul - 6 anişori.

Pentru a putea repatria corpul unei persoane decedate, costurile solicitate de firmele care se ocupă cu serviciile funerare depăşesc suma 5.000 de euro. Transportul este special şi se efectuează folosind un sicriu confecţionat din zinc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel