Italia. Badantă româncă, bătută de un pensionar de 91 de ani. A închis-o în casă pentru că nu îi "respecta ordinele"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Un bărbat ar putea ajunge din nou în libertate după ce a aruncat ulei încins pe soția sa și a bătut-o. Românca îl iartă: „Îi mai dau o șansă”
Un bărbat ar putea ajunge din nou în libertate după ce a aruncat ulei încins pe soția sa și a bătut-o. Românca îl iartă: „Îi mai dau o șansă”

La 91 de ani, un pensionar a fost arestat pentru că și-a bătut îngrijitoarea româncă. Bărbartul este acuzat că a închis-o pe femeie în casă drept pedeapsă că nu i-ar fi respectat ordinele, scrie La Repubblica.

S-a întâmplat la Nichelino unde bărbatul și badanta, o româncă în vârstă de 57 de ani, locuiesc împreună de mulți ani, de când plasase un anunț pentru a căuta o doamnă care să-l poată ajuta cu treburile cotidiene, în conducerea casei și îngrijirea persoanei sale. 

Vineri seara, proprietarul o închisese din casă ca pedeapsă: potrivit lui, femeia nu i se supusese ordinelor. Aflându-se blocată, îngrijitoarea a cerut intervenția carabinierilor, dar apoi s-a gândit mai bine, temându-se, probabil, că angajatorul ei ar putea să o dea afară şi să rămână pe străzi. 

Așa că a sunat la 112, spunând că situația a fost rezolvată și că vrea să anuleze intervenția. Carabinierul care a preluat cel de-al doilea apel a devenit însă suspect și a trimis oricum patrula. Când militarii au ajuns la apartament, au găsit ușa deschisă și cei doi erau în casă. Bătrânul o bătuse pe îngrijitoare și îi aruncase toate obiectele pe care le găsise la îndemână în casă. Femeia era la pământ, rănită și aproape leșinată.

A fost salvată și transportată la spital, la Santa Croce di Moncalieri, unde este încă internată. Medicii au constatat că este în afara pericolului, dar va trebui să rămână câteva zile în spital. Pensionarul, pe de altă parte, a fost arestat și apoi plasat în arest la domiciliu. Când îngrijitoarea părăsește spitalul, va fi întâmpinată de o structură protejată pentru femeile victime ale violenței pentru a o ajuta, menţionează aceeaşi sursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel