Istoricul Alexandru Muraru: Este un SACRILEGIU fără precedent în istoria europeană a preluării președinției UE

Istoricul Alexandru Muraru scrie într-o postare pe Facebook, că Sala Tronului va fi folosită din nou ca ”sală de mese de către Guvernul Dăncilă”, fiind locul unde va avea loc, joi seară, o cină cu invitații la evenimentul de preluare a președinției UE de către România.

”In Sala Tronului, din Palatul Regal, monumentalul simbol al suveranității și statalității românești, locul de depunere a jurămăntului pentru Mihai I al României in 1940, dar si locul unde Mihai I a fost depus înaintea funeraliilor, va fi din nou folosit ca sală de mese de către guvernul PSD, in frunte cu Viorica Dăncilă.

Este un sacrilegiu fără precedent in istoria europeană si a preluării președinției UE, ca dineul oficial să fie organizat în mijlocul simbolului suprem al statalități si identității unui Stat Membru. Nicio țară europeană nu si-a permis să facă așa ceva, intr-un suprem gest de nesocotire și de parodiere a simbolurilor naționale.
E ca si cum Franța ar organiza preluarea președinției cu un ospăț în Domul Invalizilor, sau Germania, în catedrala din Köln, sau Polonia în catedrala unde s-a făcut încoronarea regilor Poloniei.
Este cea mai scandaloasă organizare, o rușine de eveniment pe care Guvernul o pune la cale în această seară. Pentru că acest ospăț se află sub semnul imposturii și al pervertirii simbolurilor naționale, la care înalții oficiali au luat parte fără să știe ce se pune la cale, cancelariile occidentale vor afla de această bătaie de joc în câteva ore.
Este a treia oară în mai puțin de două luni când Guvernul face așa ceva.

Reamintesc faptul două evenimente au fost organizate anterior. In luna noiembrie, a fost organizat un dineu în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, actualul Muzeu de Artă al României, cu prilejul reuniunii Conferinţei Preşedinţilor Parlamentului European şi a Guvernului României. De asemenea, ultimul eveniment a fost organizat pe data de 17 Decembrie, atunci când o paranghelie a FashionTV TV a avut loc acolo. ATunci, familia regală a României a fost refuzată de către Ministerul Culturii pentru a organiza în aceeași zi „Seara Corpului diplomatic acreditat la București”, fiind obligată să desfășoare evenimentul la Palatul Elisabeta, asta deși tradiția casei regale încă din perioada interbelică urma acest tipar, de a primi ambasadorii la Palatul Regal.", scrie Istoricul Alexandru Muraru

 

 

In Sala Tronului, din Palatul Regal, monumentalul simbol al suveranității și statalității românești, locul de depunere a jurămăntului pentru Mihai I al României in 1940, dar si locul unde Mihai I a fost depus înaintea funeraliilor, va fi din nou folosit ca sală de mese de către guvernul PSD, in frunte cu Viorica Dăncilă.
Aveți mai jos captură din programul oficial si o fotografie (via Madalin Hodor), cu ospățul care se pregătește.
Este un sacrilegiu fără precedent in istoria europeană si a preluării președinției UE, ca dineul oficial să fie organizat în mijlocul simbolului suprem al statalități si identității unui

Fotografia postată de Alexandru Muraru.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.22