COD PORTOCALIU  Irlanda. MAE anunță cod portocaliu de vânt puternic

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Irlanda că meteorologii au emis un cod portocaliu de vânt puternic pentru toate regiunile din Irlanda. Instituția precizează că vântul poate atinge 65 de km/h, iar în zonele de coastă 110 km/h.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul local de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vânt puternic pentru toate regiunile. Vântul va bate dinspre sud-vest spre nord-vest și va atinge viteze mari (50-65 km/h), cu unele rafale care pot fi mai severe în regiunile de coastă mai expuse (90-110 km/h). Puterea vântului poate genera valuri înalte care vor conduce la inundații de coastă. În cursul zilei de 8 februarie 2020 va ploua torențial în toată țara, cu risc de inundații localizate, în special în jumătatea vestică a țării", transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Românii care se află în Irlanda pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Românii care se confruntă cu urgențe au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel