Iranul caută în continuare să îl ucidă pe Trump pentru a răzbuna moartea generalului Soleimani

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un înalt responsabil militar iranian a declarat vineri seară că ţara sa încă mai caută modalităţi pentru a reuşi să-l ucidă pe fostul preşedinte american Donald Trump, care a autorizat în anul 2020 raidul aerian din Irak soldat cu moartea generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul de atunci al Forţei Al-Quds, relatează AFP.

„Sperăm să-i putem ucide pe Trump, pe (fostul secretar de stat american (Mike) Pompeo, pe (Kenneth) McKenzie (fostul şef al comandamentului central al armatei americane în Orientul Mijlociu), precum şi pe responsabilii americani care au dat ordinul asasinării lui Soleimani”, a declarat la televiziunea iraniană generalul Amir Ali Hajizadeh.

„Avem de acum înainte capacitatea de a lovi navele americane la o distanţă de 2.000 de kilometri” cu rachete, a mai spus acelaşi general, care conduce Forţele aeriene ale Gardienilor Revoluţiei, unitatea de elită a armatei iraniene. Televiziunea de stat iraniană a difuzat şi imagini cu testarea unei „noi rachete de croazieră Paveh, cu o rază de acţiune de 1.650 de kilometri”, produsă de Gardienii Revoluţiei.

 

Generalul Soleimani a murit pe 3 ianuarie 2020



Comandant la acea vreme al Forţei Al-Quds, însărcinat cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei şi reprezentant în regiune al ayatollahului Ali Khamenei, generalul Soleimani a murit pe 3 ianuarie 2020 în urma unui raid executat de aviaţia americană cu o dronă asupra convoiului său pe aeroportul din Bagdad. Odată cu el au fost ucişi şi mai mulţi membri ai Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene şi ai cărei militanţi luaseră cu asalt ambasada americană din capitala Irakului pe 31 decembrie 2019.

Potrivit responsabililor americani şi fostului preşedinte Donald Trump, care a ordonat raidul, acesta a fost menit să prevină noi operaţiuni ale Forţei Al-Quds, după ce acţiunile acesteia au provocat moartea a numeroşi militari americani sau din ţări aliate ale SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel