Iranul a atacat Israelul cu drone și rachete. România, primele reacții prin Iohannis și Ciolacu 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Iranul a lansat un atac masiv cu drone și rachete asupra Israelului. SUA și-au arătat intenția de a ajuta Israelul. 

Atacul Iranului a durat aproximativ cinci ore. Iranul justifică atacul ca răspuns la atacul consulatului din Damasc. 

Multe dintre rachete și drone au fost însă interceptate și nu și-au atins țintele. Iranieii au ieșit în stradă pentru a sărbători atacul asupra Israelului. 

SUA au anunțat că vor susține Israelul în fața Iranului. În acest sens,  premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele SUA Joe Biden au avut o convorbire telefonică în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, discutând despre recentul atac fără precedent lansat de Iran împotriva Israelului. 

Netanyahu a apelat președintele american după o ședință a cabinetului de război israelian dedicată atacului masiv cu drone și rachete inițiat de Iran. 

În urma discuției, președintele american Joe Biden a reiterat sprijinul "neclintit" al SUA față de Israel în fața agresiunii Iranului. "Angajamentul nostru pentru securitatea Israelului în fața amenințărilor din partea Iranului și a aliaților săi din regiune este solid", a subliniat președintele american, postând o fotografie de la o întâlnire de urgență cu echipa sa de securitate națională de la Casa Albă.

Reacția României, prin vocile lui Iohannis și Ciolacu 

 

România a condamnat atacul Israelului. Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au transmis mesaje în acest sens. 

''România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escaladări regionale ulterioare'', a transmis Klaus Iohannis. 

''Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac şi susţinem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetăţenilor săi'', a transmis și Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel