Ionel Arsene a primit mandat de arestare. Baronul PSD ar fi fost „consiliat” de către interlopi români din Italia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
sursa foto: Ionel Arsene / Facebook
sursa foto: Ionel Arsene / Facebook

Ionel Arsene a primit mandat de arestare în Italia și va sta după gratii pe perioada judecării extrădării sale. Baronul PSD ar beneficia de protecția unor interlopi români și a ales special să se predea în Bari, spune presa din Neamț.

Instanța din Bari a emis marți mandat de arestare pe numele lui Ionel Arsene, baronul PSD care se ascundea în Italia după ce a fost condamnat definitiv în România la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție.

Arsene va rămâne în arest pe durata cererii de extrădare înaintată pe numele său de către autoritățile judiciare din România.

Baronul PSD de Neamț s-a predat luni poliției din Bari, oraș care găzduiește o instanță recunoscută pentru faptul că nu pune în aplicare mandatele de extrădare, potrivit unui român stabilit în Italia.

„Frica mea era că va ajunge în Bari și așa a și făcut. În Bari există o instanță de judecată care nu pune în aplicare mandatele de extrădare și-i eliberează pe banda rulantă. Pe teritoriul Italiei, acum că Ionel s-a predat în Bari este doar o strategie de a nu fi extrădat”, a spus Cosmin Florian pentru Știrile PRO TV.

Pe de altă parte, Ionel Arsene ar fi fost „consiliat” în tot acest timp de către interlopi români din Italia.

„A luat legătura din timp, înainte de pronunțarea sentinței, cu un clan de interlopi români din Italia care se ocupă cu astfel de proceduri pentru infractorii români fugiți, în sensul că le fac din timp intrări pe la avocați, într-un cuvânt le pregătesc terenul. Din informațiile mele, clanul acesta l-a ajutat pe Ionel Arsene sa se ascundă după pronunțarea sentinței”, a declarat jurnalistul nemțean Ionuț Corfu.

 

A plecat în concediu cu câteva zile înainte de emiterea sentinței

 

Baronul PSD Ionel Arsene se ascundea de aproape trei săptămâni în Italia. Plecase acolo - se pare - pe 4 martie, în concediu, cu 6 zile înainte de sentința despre care știa că urma fie pronunțată. Instanța l-a condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție.

Soarta politicianului român nu va fi decisă prea curând în Italia, deși este condamnat definitiv în România. Poate dura câteva luni până când instanțele italiene vor decide dacă pun în executare mandatul european de arestare și îl trimit sub escortă pe Ionel Arsene în țară.

La fel de bine însă, instanțele de judecată din peninsulă pot dispune ca fostul lider nemțean să execute condamnarea într-o închisoare din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel