Iohannis s-a întâlnit cu Merkel: Întâlnire excelentă. Suntem recunoscători pentru sprijinul Germaniei

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania va oferi României susținere deplină pe perioada exercitării Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, a transmis cancelarul Angela Merkel la întâlnirea avută joi cu președintele Klaus Iohannis, potrivit Administrației prezidențiale.

Cancelarul german Angela Merkel l-a asigurat joi, la Bruxelles, pe preşedintele Klaus Iohannis "de deplina susţinere" pe care Germania o va oferi României pe perioada exercitării Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. După întâlnire, Iohannis a scris pe Twitter că a fost una "excelentă". "Suntem recunoscători pentru sprijinul Germaniei”, a scris președintele. De asemenea, Administrația prezidențială a transmis că discuțiile au vizat tematici de actualitate ale agendei europene, cu accent pe reflecția privind viitorul Europei, viitorul Cadru Financiar Multianual, problematica Brexit și gestionarea migrației la nivel european. Președintele Klaus Iohannis și cancelarul Angela Merkel au discutat despre Summitul informal privind viitorul Europei de la Sibiu din 9 mai 2019, care va avea un rol important în conturarea viitoarei Agende strategice a Uniunii, menite să ghideze acțiunea UE pentru perioada 2020-2024, să consolideze unitatea între statele membre și să asigure sprijinul cetățenilor pentru proiectul european.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit și despre angajamentul și implicarea României, ca viitoare Președinție a Consiliului UE, în avansarea agendei europene în perioada următoare, precum și necesitatea de a avea o cooperare foarte strânsă cu toți partenerii europeni, în acest sens, în timp ce Merkel a asigurat de deplina susținere pe care Germania o va oferi României, potrivit Administrației prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel