Iohannis, prima REACȚIE după RECORDUL de 10.000 de infectări: „Urmează LOCKDOWN după alegeri?“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis a susținut, joi, declarații de presă, de la ora 15:30, după ce a participat în județul Maramureș la prezentarea planului investițional pe Regiunea de Nord-Vest. El a făcut declarații și despre recordul de infectări de astăzi, când românia a depășit 10.000 de cazuri în 24 de ore.

„Pandemia din păcate este o îngrijorare din ce în ce mai mare pentru noi. Ați văzut cu siguranță datele, am trecut efectiv de 10.000 de persoane nou infectate și am prevăzut această situație încă de aseară, împreună cu guvernul am decis noi măsuri care au fost bine gândite, măsuri ferme care vor fi aplicate de luni, măsuri care sunt gândite pentru a încetini semnificativ extinderea pandemiei“, a afirmat șeful statului.

„Sunt măsuri care cu siguranță vor duce la o încetinire a răspândirii virusului, măsuri care ne afectează pe toți dar în astfel de circumstanțe trebuie să fim uniți, toți românii să fim o echipă și în final să trecem cu bine peste această pandemie. Multe din măsurile decise au fost așteptate de fapt. Toate aceste măsuri au fost discutate cu experți, specialiști și așteptăm primele rezultate abia peste două - trei săptămâni“, a adăugat el.

Întrebat dacă urmează un lockdown, acesta a răspuns, după o pauză îndelungată: „Eu cred că măsurile pe care le-am decis împreună cu guvernul sunt măsuri destul de ferme ca să ne permită și să avem campanie, și să avem o viață cât de cât apropiată de normalitate, să avem alegeri în siguranță și să continuăm după alegeri fără să intrăm în faze de așa numit «lockdown». Deci, încă o dată, fără să intrăm în alegeri într-o fază mai gravă de lockdown”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel