Iohannis: „Nu putem să stăm în acest blocaj politic al PSD fără alegeri”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
klaus_iohannis_27_octombrie
klaus_iohannis_27_octombrie

Președintele Klaus Iohannis a avut, azi, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare a măsurilor luate în criza COVID, la care au participat premierul Ludovic Orban, miniștrii Sănătății și Apărării, șeful DSU, Raed Arafat, precum și managerii mai multor spitale și reprezentanți ai medicilor de familie.

Fiind întrebat despre alegerile parlamentare care urmează să aibă loc pe 6 decembrie și care trebuie să nu fie un pericol pentru populație, Klaus Iohannis a precizat ca „România are două probleme grave“.

„Din nefericire, în România avem două probleme grave: una de sănătate publică, pandemia, și care am învățat multe despre acest virus, știm ce măsuri se pot lua pentru a preveni răspândirea. Ea va fi rezolvată doar atunci când vom avea un vaccin, dar o dată certă nu poate nimeni să spună. În același timp avem un parlament dominat de un PSD care și-a pierdut orice legitimitate, și guvernul se luptă pentru a ține lucrurile sub control iar PSD în Parlament trage permanent frâna de mână. Românii își doresc un parlament legitim, care lucrează pentru noi, ori cu PSD în parlament aceste lucruri funcționează cu frâna de mână trasă iar democrația nu poate fi pusă în paranteză. Noi suntem acum în situația să organizăm alegeri parlamentare la termen fiindcă este singura soluție prin care românilor își pot alege un nou parlament care să permită construirea unui guvern puternic, în jurul PNL. Nu putem să stăm în acest blocaj politic al PSD fără alegeri“, a punctat Klaus Iohannis

De asemenea, Klaus Iohannis a fost întrebat de ce campania electorală nu se poate desfășura tot exclusiv online în pandemie, ca și școala?  Campania electorală se poate desfășura online,  adunările sunt oricum interzise, nici nu sunt necesare, politicienii activi își pot face cunoscută oferta. Nu este nevoie de adunări electorale în această perioadă, a menționat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel