Iohannis la Ambasada Franţei: „Sunt convins că România şi Franţa vor acţiona împreună pentru depăşirea actualei crize“(Video)

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
iohannis_ambasada_frantei
iohannis_ambasada_frantei

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban sunt prezenţi, azi, la recepţia oferită de Ambasada Franţei cu ocazia zilei Naţionale a Republicii Franceze.

Prezent la recepţia oferită de Ambasada Franţei cu ocazia zilei Naţionale a Republicii Franceze, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România şi Franţa vor acţiona împreună pentru depăşirea actualei crize. 

„În momentele cele mai grele ale pandemiei de COVID-19, numeroase cadre medicale aparținând comunității românești din Franța au acționat, cu spirit de sacrificiu și devotament, în prima linie“, a spus, marți, președintele Klaus Iohannis, prezent la recepția de Ziua Franței.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre punțile de legătură dintre România și Franța și despre parteneriatele dintre cele două țări. În acest context, șeful statului a ținut să spună că anul acesta, când omenirea de confruntă cu cea mai mare pandemie din ultima sută de ani, „este o punte cu atât mai solidă” între România și Franța.

 

„Cadre medicale aparținând comunității românești din Franța au acționat  în prima linie”



„În momentele cele mai grele ale pandemiei de COVID-19, numeroase cadre medicale aparținând comunității românești din Franța au acționat, cu spirit de sacrificiu și devotament, în prima linie. Ele merită tot respectul nostru și reprezintă un exemplu al solidarității româno-franceze și europene. Alături de construirea unui sistem de sănătate rezilient la nivel european, România susține, ca și Franța, o abordare unitară, bazată pe solidaritate, a procesului de relansare economică la nivelul Uniunii, care să combată eficient efectele negative ale pandemiei”, a spus Iohannis.

Acesta a vorbit și despre „capacitatea și voința politică” a celor două țări „de a lucra împreună pentru o Europă mai puternică și mai unită”.

„Acesta este spiritul Declarației de la Sibiu, pe care am adoptat-o, alături de Președintele Macron și ceilalți lideri europeni, la 9 mai 2019, pe durata Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Sunt convins că România și Franța vor acționa hotărât împreună pentru depășirea crizei actuale, în conformitate cu solidaritatea și coeziunea pe care se fundamentează întregul proiect european”, a mai spus Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel