Iohannis: Este în discuție formarea unui grup de luptă, o prezență NATO permanentă în România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

 Este în discuție formarea unui grup de luptă, care reprezintă o prezență NATO permanentă în România, a declarat marți președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a spus marți, într-o conferință de presă comună cu președintele Bulgariei, Rumen Radev, că cele două țări colaborează foarte bine în ceea ce privește apărarea și că este în discuție formarea unui grup de luptă.

Iohannis: Este în discuție formarea unui grup de luptă, o prezență NATO permanentă în România

 

„Noi colabărm foarte strâns și foarte bine, România și Bulgaria, în ceea ce privește apărarea comună și NATO. Probabil vă amintiți că Bulgaria joacă un rol foarte important în cadrul Brigăzii internaționale, încă de la început am avut o înțelegere foarte bună pe această temă. Este acum în discuție formarea unui grup de luptă, un battle group, care reprezintă o prezență NATO permanentă în România și este un lucru cunoscut că Franța s-a declarat dispusă să fie națiune cadru pentru acest battle group”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României susține că în NATO se poartă în această perioadă discuții tehnice pe această temă.

„Noi credem că până la sfârșitul primăverii în principiu avem concluzii bune pe tema battle groupului”, a mai spus șeful statului.

Iohannis, despre alimentarea României cu gaz: suntem în negocieri avansate cu mai multe surse

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți că autoritățile române poartă negocieri și sunt foarte aproape de a ajunge la un acord privitor la cumpărarea de gaz din alte surse decât cele rusești.

România va primi gaz lichefiat printr-un tronson care pleacă din Grecia și străbate Bulgaria.

„Avem promisiuni ca pâna la sfârșitul acestui an interconectorul să fie funcțional și să putem, via Bulgaria, să beneficiem de gaz lichefiat care se va descărca în portul din Grecia”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a dezvăluit faptul că România este aproape de a semna noi înțelegeri privind alimentarea cu gaz.

„Se lucrează și la alte rute alternative de aprovizioare cu gaz și suntem în negocieri avansate cu mai multe surse. Este evident ca până începe iarna 22-23 trebuie să avem alternative viabile, care să ne asigure gaze pentru iarna viitoare”, a adăugat Iohannis.

Declarațiile au fost făcute la finalul întrevederii pe care Klaus Iohannis a avut-o cu președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel